Un român arestat la cererea Austriei a scăpat de extrădare și a fost eliberat

Dată publicare: 24-03-2020 16:36
Dată actualizare: 24-03-2020 16:50


Un român arestat la cererea Austriei a scăpat de extrădare și a fost eliberat

Un sucevean arestat la cererea Austriei pentru mai multe infracțiuni a fost eliberat și a scăpat de extrădare, după ce procurorii din Klagenfurt au renunțat să-l mai preia, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Curtea de Apel Suceava a decis pe 20 martie eliberarea definitivă a bărbatului, potrivit Obiectiv de Suceava.

“La acest termen de judecată, reprezentantul Ministerului Public a depus la dosarul cauzei un înscris emis de către Parchetul de pe lânga Tribunalul Teritorial Klagenfurt prin care se comunică, ca urmare a executării Ordinului European de Arestare din 17 martie 2020 în baza crizei Corona existente, se renunță la predarea lui T.C.S. și se solicită a se menționa în ce măsură se poate prelua procedura de urmărire penala a acestuia”, se arată în decizia judecătorească.

Antecedente penale pentru mai multe infracțiuni

Este vorba despre un bărbat din județul Suceava, care are antecedente penale în România și în state europene pentru infracțiuni contra statului, ordinii publice și înfăptuirii justiției, dar și infracțiuni de furt și spălare de bani

Bărbatul fusese arestat de polițiști pe 17 martie 2020, în baza unui mandat de arestare european și fusese încarcerat în arestul IPJ din Suceava.

În mod normal, extrădarea acestuia era doar o formalitate. Pandemia de coronavirus a dus însă la eliberarea sa.

 

Sursa: obiectivdesuceava.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO