Mesajul Patriarhiei Române, în plină pandemie: „Clopotele tuturor bisericilor vor suna”

Dată publicare: 24-03-2020 16:36
Dată actualizare: 24-03-2020 16:45


rugaciune

Patriarhia Română a precizat că de Buna Vestire clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00. Credincioșii sunt îndemnați să se roage împreună, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Comunicatul transmis de Patriarhia Română:

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, , precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO