Un reactor al centralei de la Cernavoda a fost OPRIT, "neplanificat". Comunicatul Nuclearelectrica


Ultimul update: Sambata 10 Noiembrie 2012 00:53
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2012 15:40
Categorie: Stiri actuale

Un reactor al Centralei nucleare de la Cernavoda s-a oprit miercuri, dupa ce sistemul de protectie automat s-a declansat brusc.

 

Autoritatile dau asigurari ca incidentul nu a afectat siguranta instalatiilor si au inceput o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat exact si, mai ales, din ce cauza.

Incidentul s-a produs la Reactorul 2, la ora 11:30 de minute. Functionarea acestuia a fost oprita de sistemul automat de siguranta, care se declanseaza la detectarea unor nereguli la instalatii.

In acest moment, conform procedurilor, autoritatile fac verificari pentru a descoperi cu exactitate ce s-a intamplat. Responsabilii cred ca pana vineri reactorul va functiona la parametri normali.

Totusi, avand in vedere ca o turbina de 700 de megawati nu functioneaza acum, cel mai probabil alte centrale electrice isi vor creste productia pentru a acoperi lipsa de energie.

Incidentul de astazi nu a afectat siguranta instalatiei, a personalului sau a mediului inconjurator.

Reactorul numarul doi al centralei nucleare de la Cernavoda s-a mai oprit si anul trecut pe 19 decembrie, din cauza unei fisuri la o teava.

Ponta: Proiectul grupurilor 3 si 4 de la centrala nuclearo-electrica Cernavoda trebuie continuat
Cele 1000 de eoliene din Romania au produs sambata mai multa energie ca un reactor de la Cernavoda
VIDEO PROTVPLUS.RO