Arafat, noul ministru al Sanatatii, Basescu a semnat decretul.Ponta: Arafat n-a vrut sa fie ministru

Ultima actualizare: 10-11-2012 00:53
Raed Arafat

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii.

Raed Arafat ar urma sa depuna, in cursul zilei de miercuri, juramantul de investitura.

La inceputul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sanatatii, printr-un decret semnat de catre presedintele Traian Basescu.

Ponta a aratat atunci ca subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit sa ocupe postul de ministru si ca, in calitate de sef al Guvernului, nici nu intentioneaza sa desemneze o alta persoana ca ministru pana la alegerile parlamentare din luna decembrie.

In 2 octombrie, premierul spunea ca Raed Arafat l-a informat ca nu vrea sa detina portofoliul Sanatatii dupa alegeri, in noul Guvern, el precizand ca, in aceasta situatie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat si o strategie clare.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar dupa ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii.

Potrivit Constitutiei, art.107, alin.4, desemnarea de catre presedintele Romaniei a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioada de cel mult 45 de zile.

Premierul anunta, in 26 octombrie, ca, la expirarea celor 45 de zile in care are dreptul sa ocupe postul de ministru interimar al Sanatatii, va desemna un alt membru al Guvernului sa exercite aceasta functie, precizand insa ca, de fapt, ministerul este condus de catre subsecretarul de stat Raed Arafat.

PONTA: ARAFAT NU A VRUT SA FIE MINISTRU

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca subsecretarul de stat Raed Arafat a acceptat sa ocupe postul de ministru al Sanatatii desi nu si-a dorit aceasta functie si a afirmat ca spera sa reuseasca sa il convinga pe acesta sa faca parte si din viitorul Guvern, dupa alegerile parlamentare.

"Raed Arafat nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie. A acceptat numirea si va gestiona, asa cum a gestionat si in ultimele 30 zile de fapt si de drept activitarea Ministerului Sanatatii. Daca voi reusi sa-l conving si dupa 9 decembrie sa ramana in Guvern, cred va fi bine pentru Guvern, daca nu, sigur, domnia sa se va intoarce la ceea ce a facut - si a facut foarte bine in acesti foarte multi ani - si anume serviciul de asistenta medical de urgenta", a spus Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO