Un pui de urs, care a fost salvat dintr-o padure din Harghita, face furori pe internet. Viata lui va fi documentata

Dată publicare: 05-05-2017 19:32
Dată actualizare: 08-05-2017 07:08


Povestea unui ursulet plapand salvat de la o moarte sigura si ingrijit cu drag de voluntari face cariera pe internet.

Ursuletul a fost gasit aproape mort intr-o padure, iar acum mananca si se joaca la centrul de reabilitare a ursilor orfani din judetul Harghita. Imaginile adorabile cu el aduna mii de like-uri si vizualizari.

Un pui de urs pare foarte vioi si flamand, insa, in urma cu doar cateva zile nu era deloc asa. El a fost gasit de padurari pe un drum forestier din judetul Mures mai mult mort decat viu, dupa ce a fost abandonat de mama lui.

Borka-Vitalis Levente, veterinar: "Era foarte slabit, teoretic era intr-o stare aproape comatoasa, in momentul gasirii a avut un kilogram 600 de grame si in 10 zile a pus aproape un kilogram peste greutatea gasita"

Veterinarul care il ingrijeste a salvat pana acum 17 ursuleti de la moarte. Puiul, care acum are in jur de trei luni, este ingrijit la Centrul pentru Reabilitarea Ursilor Orfani din judetul Haghita si va fi invatat sa se descurce singur in salbaticie.

Cel care se va ocupa de el este Leo Bereczky, care are o experienta de 10 ani in acest domeniu.

Leonard Bereczky, fondatorul Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani: "Proiectul asta a luat nastere in urma unei oportunitati de a creste 3 pui de urs cu care am putut sa colind padurile ei fiind primii subiecti pe care am reusit sa-i observ"

Insa puiul de urs va deveni si vedeta pe internet pentru ca viata lui va fi documentata pas cu pas de catre organizatia World Wide Fund for nature Romania, principalul finantator al centrului de reabilitare.

Magor Csibi, directorul WWF Romania: "Vrem sa aratam in primul rand oamenilor cum arata acesta intractiune zilnica intre ursuleti, cum cresc acesti ursuleti si sa aducem salbaticia putin mai aproape de oameni"

In acest moment la orfelinatul de ursuleti din Harghita traiesc 13 ursuleti. Dupa ce vor fi invatati sa se descurce in padure, vor fi eliberati in salbaticie.


VIDEO PROTVPLUS.RO