Cercetat pentru organizarea unei retele de fraudare a Bac-ului.Directorul din Buzau l-ar fi batut pe elevul care l-a denuntat

Ultima actualizare: 15-11-2014 07:12

Un director de scoala din judetul Buzau este cercetat pentru ca ar fi organizat o intreaga retea pentru fraudarea examenului de bacalaureat.

Mai mult, barbatul, acuzat acum de trafic de influenta, este banuit si ca l-ar fi batut pe elevul care l-a denuntat.

Alaturi de director, in afacerea ilegala mai erau implicati secretarul unui colegiu din oras si doi profesori. Cati tineri au fost sprijiniti sa-si ia ilegal diploma de bac va stabili ancheta .

Directorul liceului tehnologic din localitatea buzoiana Vernesti a fost initial retinut de procurori in urma unei anchete la care care au participat si politisti de la investigarea fraudelor.

Procurorii au ajuns la directorul de scoala dupa ce un elev a reclamat ca i-a oferit acestuia o suma mare de bani. In schimbul ei, el ar fi trebuit sa promoveze examenul de bacalaureat insa acest lucru nu s-a intamplat.

Anchetatorii au inregistrari ale discutiilor avute de directorul scolii cu elevul, in timpul carora i-ar fi promis ca il va ajuta sa promoveze bacalaureatul. Asa s-a ajuns si la celalalte persoane implicate in fraudarea examenului: o secretara de la un cunoscut colegiu din Buzau si doi profesori.

"Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau efectueaza cercetari sub aspectul infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta", a precizat Vasile Ardei, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau.

Pe langa trafic de influenta, directorul e acuzat si de lovire si lipsire de libertate. Surse din ancheta sustin ca acesta l-ar fi agresat si incercat sa il sechestreze pe elevul care l-a denuntat. Inspectoratul Scolar Buzau a decis schimbarea directorului din functie a directorului.

"Am luat masura inlocuirii acestuia, incetarea detasarii acestuia pe functia de conducere si inlocuirea cu un alt director. Nu am avut niciun fel de suspiciuni nici cu privire la examenul desfasurat in 2013, nici in 2014", a explicat Geta Burducea, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Buzau.

Directorul este cercercetat in stare de libertate sub control judiciar, la fel ca ceilalti 3 inculpati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO