Un profesor de la UMF Iasi, retinut de DNA. I-ar fi cerut unei studente sa intretina relatii intime pentru nota de trecere

Ultima actualizare: 04-02-2015 16:14

Scandal in lumea medicala din Iasi. Seful catedrei de anatomie de la Universitatea de Medicina si Farmacie a fost retinut pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj.

Profesorul universitar i-ar fi facut propuneri indecente unei studente si a amenintat-o cu moartea daca va spune ceva. Dumitru Paduraru ar fi fost luat de acasa, dupa ce fata l-a inregistrat de mai multe ori. In alt dosar, doi medici renumiti din Iasi, sot si sotie, au fost si ei ridicati pentru mita.

Studenta l-a denuntat pe profesorul ei la DNA. Le-a declarat procurorilor ca profesorul universitar Dumitru Paduraru ar fi obligat-o sa intretina relatii intime cu el, ca sa-i dea nota de trecere"In zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, inculpatul Paduraru Dumitru a incercat sa intretina relatii intime, iar ulterior, relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamanala, cu o studenta la Facultatea de Farmacie, prin constrangerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina "anatomie", se arata in raportul DNA.

Citeste si: Profesor universitar din Constanta, arestat pentru luare de mita. Ipostaza in care a fost surprins de DNA

Mai mult, a mentionat tanara in plangerea penala, cadrul didactic ar fi amenintat-o cu moartea, pentru a pastra secretul. Inculpatul Paduraru Dumitru a constrans-o pe aceeasi persoana vatamata, prin amenintarea explicita cu moartea si sa nu spuna nimanui despre cele intamplate.

Cadrul universitar va trebui sa dea socoteala in fata legii pentru trei capete de acuzare: luate de mita, tentativa de viol si santaj. Colegii lui Dumitru Paduraru sunt consternati de intreaga poveste. Doctor Diana Cimpoesu, profesor Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi: "Imi pare rau ca medicii si cadrele didactice sunt implicate in asemenea evenimente. Cred ca pentru toti colegii din UMF nu este un lucru placut."

Seful catedrei de anatomie a devenit cunoscut dupa ce in aprilie 2010 a fost la un pas de moarte. Masina lui Dumitru Paduraru a explodat, cu el la volan, la mica distanta de locuinta. Agentii SRI au gasit atunci resturile unui dispozitiv artizanal, dar nici pana astazi nu a fost identificat atentatorul. La cateva luni dupa explozie, Paduraru a fost batut de mai multi indivizi pe strada. Si in acest caz, agresorii au ramas necunoscuti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO