Cum poți deveni pompier. Zeci de posturi pot fi ocupate fără concurs

Ultima actualizare: 03-11-2020 17:53

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș are nevoie de pompieri, însă din lista lungă de persoane interesate, prea puțini se încadrează. Mai exact, doar 22 de candidați au fost selectați, în condițiile în care au fost depuse 300 de dosare.

Oamenii au fost angajați fară concurs, pentru perioada stării de alertă.

Vlad are 21 de ani și este student la Inginerie, în Târgu Mureș. Întotdeauna și-a dorit să devină pompier, așa că nu a stat pe gânduri când a văzut că este nevoie de angajați pentru misiuni, în perioada pandemiei.

A fost unul dintre cei 300 de concurenți care au depus dosare.

Sergent-major Vlad Florea: "În 2018, am fost încadrat ca și voluntar, iar după doi ani de zile s-a ivit această ocazie în perioada de risc epidemiologic și după o selecție amplă mi-am îndeplinit visul pe care mi l-am dorit de când eram copil. Am ajuns aici și pot să spun c"ă nu știam toate atribuțiile, dar colegii m-au ajutat. Au fost sute de candidați pe un număr relativ mic de posturi".

Colonel Călin Handrea, inspector sef ISU Mureș: "Este vorba de 44 de posturi, 25 conducători auto și 19 subofițeri. Au fost peste 300 de persoane care s-au înscris".

Pompierii din Mureș ar fi avut nevoie ca toate posturile să se ocupe. Au oprit însă doar 22 de candidați. Ceilalți au picat și pentru că nu s-au străduit să își completeze corespunzător dosarele. Care, oricum, erau pline de erori. A contat și că selecția inițială s-a făcut online.

Colonel Călin Handrea, inspector sef ISU Mureș: "Există un deficit de personal, pandemia a dus la o lips. Doresc să vină spre inspectorat că probabil vor avea un avantaj. E pe perioada determinată. Nu știm cât va dura acest risc poate să fie o lună, un an sau poate mai mult".

Și printre salvatori au fost cazuri de infectare cu virusul SARS-COV2, iar mulți angajați sunt în izolare, acum. Așa se face că pompierii cei noi au primit deja misiuni.

Colonel Călin Handrea, inspector sef ISU Mureș: "Se mai continuă pregătirea la nivelul turei de serviciu, dar fiind un număr mare de misiuni și personal redus, pentru că avem probleme cu persoane care sunt pozitive, alții sunt în carantină, nevoia e mare și atunci acest personal a fost utilizat din primul moment".

Cei interesați trebuie să urmească activitatea ISU Mureș: procesul de recrutare continuă în perioada următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO