Un bărbat din Alba, testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, a plecat în Anglia fără să răspundă apelurilor DSP

25-01-2021 15:52


Test Covid

Un bărbat din Alba, testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, a plecat în Anglia fără să răspundă apelurilor DSP.

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat de procurori pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru că a plecat în Anglia, cu un avion, fără să aştepte rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 şi fără a răspunde apelurilor reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

„În data de 16.01.2021, o persoană de sex masculin, cu domiciliul pe raza municipiului Alba Iulia, a primit un rezultat echivoc la un test pentru detectarea coronavirusului Sars-Cov-2, motiv pentru care, în data de 17.01.2021, a fost testat din nou. În data de 17.01.2021, în jurul orei 17,00 reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba au încercat în mod repetat să îl contacteze telefonic, însă nu au reuşit şi i-au comunicat prin e-mail rezultatul pozitiv al testului. Ulterior, în seara aceleiaşi zile, persoana de sex masculin s-a deplasat la aeroportul din Sibiu şi s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Anglia", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatului i s-a întocmit dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, transmite Agerpres.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO