Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră

21-08-2019 18:40


Vara se simte bine în România, dovadă că un nou val de caniculă a cuprins întreaga ţară. Aici rămâne, până la sfârşitul săptămânii cel puţin. Meteorologii anunţă, oricum, că temperaturile rămân ridicate pentru încă o lună.

La o terasă în centrul Bucureştiului, temperatura este mai suportabilă datorită unei perdele cu aburi răcoroşi. Aici avem, seara, 27-28 de grade Celsius.

În plină stradă, sub cerul liber, sunt încă 35-36 de grade.

Meteorologii au emis miercuri o informare privind aceste temperaturi ridicate care, măsurate la umbră, au ajuns în unele locuri la 35 şi chiar 37 de grade, mai ales în sudul şi vestul ţării, dar nici în Bucureşti nu am fost departe.

Dacă vorbim însă de temperatură resimţită de corpul uman, aceasta a ajuns la 39-40 de grade, conform meteorologilor, poate chiar mai mult în plină stradă, sub bătaia directă a razelor soarelui. Iar situaţia aceasta va persista până vineri.

Ne aşteaptă deci 2 zile dificile în care indicele de confort termic, calculat în funcţie de temperatură şi umezeala din atmosferă, depăşeşte 80 de unităţi, ceea ce înseamnă un pericol pentru organism.

Mai ales bătrânii şi copiii sunt vulnerabili în aceste situaţii de stres termic, dar nici ceilalţi nu trebuie să neglijeze avertismentele specialiştilor.

Aşadar, evitaţi ieşirile în aer liber, consumaţi apă, acoperiţi-vă capul şi purtaţi haine lejere dacă trebuie totuşi să umblaţi pe afară.

Canicula va fi doar până vineri, dar meteorologii spun că şi sâmbăta şi duminică va persista disconfortul termic. Iar mai departe, conform prognozei extinse, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii septembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO