Un muncitor a murit dupa ce a cazut de pe blocul pe care il repara. Nu avea hamuri de protectie


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 18:53
Categorie: Stiri actuale

Accident oribil la Bucuresti. Un tanar care lucra la reabilitarea unui bloc s-a zdrobit de asfalt, dupa ce a cazut de pe acoperis.

Nu era asigurat, au constatat anchetatorii, care au sistat pentru moment activitatea firmei.

Din nefericire, cazul nu este unul singular. Pe toate santierele din capitala vedem zilnic muncitori fara hamuri si casti de protectie, cu ustenisele lasate la intamplare.

Angajatorii nu isi bat capul si pentru ca, in cazul unei tragedii, risca cel mult doi ani de inchisoare, sau, mai trist, doar o amenda.

O femeie a venit intr-un suflet cand a auzit ca pe santierul unde lucreaza sotul ei s-a petrecut o tragedie.

Autoritatile au incercat pe cat posibil sa o linisteasca. Se prapadise un alt barbat.

"Am auzit ca l-a luat vantul, a avut un accident", spune un cumnat al victimei.

"-Placa niste polistiren pe un atic, era un atic micut asa, a fost un sofer care ne-a adus noua marfa, statea in masina si s-a speriat cand a aterizat.

-Si n-o fi avut corzi sau s-o fi rupt coarda?

-Nu stim absolut nimic ca era cazut cand am venit. Daca se rupea corada, trebuia sa aiba pe el protectia, hamurile alea, dar nu are nimic", explica muncitorii.

Acelasi lucru l-au constatat si inspectorii de munca.

Responsabilii au oprit lucrarile si incearca sa puna mana si pe documentele firmei, pentru a vedea daca oamenii erau angajati cu forme legale sau nu.

Lucrarea fusese subcontractata de la societatea care a castigat licitatia organizata de primaria sectorului 2, insa nici pana acum administratorul nu a fost de gasit.

Grav este ca peste tot in tara constructorii lucreaza haotic, fara echipamente de protectie si de cele mai multe ori la negru.

Acesti oameni nu se pun doar pe ei in pericol, ci si pe altii. Oricand, unul dintre ei isi poate scapa ustensilele peste trecatori.

S-a intamplat la un mall din cartierul Berceni. Tevile, cazute de la etajul 7 s-au infipt in trotuar. Numai o minune a facut ca nimeni sa nu treaca atunci pe acolo.

 

Un barbat a supravietuit miraculos dupa ce o bara din metal de 45 de centimetri i-a strapuns craniul
Pompierii aradeni care au ajutat la scoaterea muncitorului ingropat de pamant, inaintati in grad
VIDEO PROTVPLUS.RO