Un "monstru" marin, nemaivazut pana acum, in apele romanesti, a ajuns in Portul Constanta. VIDEO

Ultima actualizare: 05-10-2012 19:26
crucisator

Crucisatorul american ne este oaspete pentru operatiuni de manevra in Marea Neagra. Nava, dotata cu 10 tunuri si 120 de rachete, a fost prezentata armatei romane. Vom colabora in parteneriatul privind scutul anti-racheta.

"Nemiloasa in batalie si oricand gata pe timp de pace". Acesta este motto-ul USS Monterey. Construita in 1988, nava, cu o lungime de 173 de metri si un echipaj de 400 de oameni, este o veterana a mai multor operatiuni pe mari si oceane, printre care si lupta impotriva piratilor somalezi.

Acum a fost inclusa in programul scutului antiracheta si are ca misiune sa urmareasca, sa intercepteze si sa distruga orice racheta lansata asupra unui obiectiv aliat pe o raza de sute de kilometri.

Rampa de lansare a rachetelor constituie unul dintre punctele cheie ale crucisatorului. Daca va asteptati ca pe acest crucisator sa se afle numai barbati, va inselati. Echipajul este compus si din femei, unele cu functii de comanda foarte importante.

Sistemul antiracheta de pe crucisator are 6 radare amplasate pe fiecare parte a navei care pot detecta orice inamic in aer, apa sau sol. Vasul va ramane in tara pana joi cand va pleca intr-o misiune in Mediterana

Cititi si:

A ascultat la telefon moartea mamei sale. Povestea dramatica a unei fete de 12 ani din Brasov

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO