Flancat de mascații Serviciului pentru Acțiuni Speciale - așa s-a întors în țară Ștefan Duduianu, zis Lindon, vărul interlopului Emi Pian, ucis în vara anului 2020.

Duduianu s-a întors de bună voie, chiar și-a anunțat întoarcerea într-un live pe Facebook. Pe numele lui era emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Ştefan Duduianu, zis Lindon, a fost preluat de poliţişti de la aeroport şi va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce acesta s-a predat autorităţilor din Marea Britanie.

Duduianu a postat, pe o reţea socială, un clip video de pe aeroportul din Birmingham unde şi-a anunţat intenţia de a se preda.

„Mă duc să-mi fac check-in şi de asta am făcut live-ul, să vadă toată Poliţia Română. Să vadă că vin singur şi mă predau. Interpolul, toată lumea", a spus acesta.

„Dacă eu mă simţeam vinovat sau ştiam că am făcut ceva, nu mai îmi cumpăram bilet să vin acasă, să mă prezint singur. De asta am decis să vin acasă", a mai spus acesta.

Ştefan Duduianu, împreună cu fratele său, Florin, au fugit în Anglia de mai bine de un an. Amândoi au fost daţi în urmărire, după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă pentru tâlhărie şi şantaj.

 

El este implicat alături de fratele lui, Florin, în dosarul penal în care mai mulți membri ai temutului clan sunt acuzați că ar fi tâlhărit cântăreți de manele.

Florin Duduianu, cunoscut drept Anaser, este încă liber. Şi pe numele acestuia este emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi maneliști care ar fi depus plângere sunt Florin Salam și Nicolae Guță.

Aceștia s-ar fi plâns că ar fi fost invitați la diferite petreceri organizate de cei din clanul Duduienilor, iar acolo banii pe care i-ar fi câștigat le erau luați cu forța.

Mai mulți membri ai clanului Duduianu  au fost trimişi în judecată

Treisprezece membri ai clanului Duduianu au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru şantaj şi tâlhărie, ei fiind acuzaţi că au cerut prin violenţă mari sume de bani de la cântăreţi de manele.

Astfel, au fost trimişi în judecată Ştefan Duduianu, Florin Duduianu, Nicolae Constantin (zis Aramis), Nicolae Mihai Venţer, Marius Cristian Radu, Mihai Cristian Olaru, Sofian Văduva, Cristian Bolcoş, Sebastian Mario Radu, Ionuţ Văduva, Miltiade Văduva, Ion Corporan.

Acuzaţiile aduse acestora sunt de şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate, distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.