Un navigator de 41 de ani a încercat să se sinucidă vineri după-amiază, într-un poligon autorizat din Constanța.

Bărbatul, client fidel al poligonului, era un foarte bun trăgător, susţin cei care îl cunosc. Anchetatorii susţin că, înainte de a face gestul extrem, şi-a anunţat rudele, şi a apucat să scrie un bilet de adio. Bărbatul este acum în comă la spital. Iar în centrul de trageri s-a declanşat o anchetă.

Navigatorul de 41 de ani este divorţat şi are un copil. Apropiaţii susţin că în ultima vreme intrase în depresie.
Astăzi şi-a anunţat subit rudele că vrea să îşi pună capăt vieţii. Imediat, mai multe echipaje de poliţie şi ambulanță au pornit spre casa lui. Navigatorul avea însă un alt plan. A mers în poligon, unde a cumpărat 50 de cartuşe şi a închiriat un pistol. Era un client vechi. A tras aproape toată muniţia la ţintă, ca de obicei. Şi la final, fără ca nimeni să-i bănuiască intenţia, s-a împuşcat.

Ana Maria Stoica, purtătoare de cuvânt ISU Constanța: "Prin apel 112 am fost solicitaţi să intervenim la un caz cu o persoană împuşcată într-un poligon din Constanța. A fost alocat un caz de terapie mobilă. Colegii mei au găsit un bărbat împuşcat în zona tâmplei, i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost transportat la spitalul din Constanța."

Activitatea poligonului a fost imediat suspendată, iar în zonă au venit poliţiştii criminalişti. Anchetatorii spun că în casa navigatorului, a fost găsit un bilet de adio.

Polițiștii încearcă să stabilească cum de a fost posibil ca bărbatul să se sinucidă chiar în poligon. În astfel de locuri, trăgătorii nu ar trebui să fie lăsaţi niciodată singuri, ci supravegheaţi de cel puţin un instructor.

Viorel Pâslaru, avocatul companiei care deţine poligonul: "Nu a fost un accident, a fost o tentativă de sinucidere. Instructorul este obligat prin lege să fie prezent. Veţi observa în imagini ca a fost lângă el, a fost în spatele lui, l-a asistat, dar timpii de reacţie sunt omeneşti. Nu cred că cineva îl putea opri."

Client: "Ca să ai acces la o armă trebuie să mai treci prin nişte comisii, pe la medici, e o rigoare. Nu poţi să iei o armă cum vrei dumneata. De câte ori am venit eu, am avut instructorul meu, copilul a avut instructorul lui. Nu că vine unul şi stă şi mănâncă seminţe."

Reprezentanţii poligonului au pus deja la dispoziţia anchetatorilor imaginile suprinse de camerele de supraveghere, care au înregistrat tentativa de sinucidere. Medicii de la spitalul de urgenţă spun că bărbatul este acum în comă.