Un liceu din Constanța trece la cursuri online. Patru angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19

Ultima actualizare: 15-09-2020 08:16
Un elev de la un liceu din Târgovişte, umilit de colegi în clasă. VIDEO

Liceul Teoretic "Ovidius" din municipiul Constanţa trece la cursuri online, după ce au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la angajaţi ai instituţiei de învăţământ, a informat luni seară Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit şefului IŞJ Constanţa, Sorin Mihai, cei patru salariaţi ai liceului nu au intrat în contact cu elevii, doi fiind spitalizaţi, iar doi, care au primit confirmarea în această seară, nu au fost prezenţi la deschiderea noului an şcolar.

"Am fost informaţi că la Liceul Teoretic 'Ovidius' Constanţa 4 angajaţi sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în această seară, nefiind prezenţi astăzi în şcoală. La propunerea şcolii, mâine, 15.09.2020, se va aproba punerea în aplicare a scenariului 3 de funcţionare a unităţilor sau a instituţiilor de învăţământ preuniversitare", a anunţat reprezentantul IŞJ.

În judeţul Constanţa, din totalul de peste 500 de unităţi de învăţământ, şapte au început anul şcolar în scenariul trei, cu participarea la cursuri online, fiind vorba de o grădiniţă şi o şcoală din comuna Cuza Vodă, localitate unde s-a înregistrat un număr ridicat de cazuri COVID-19, şi de cinci unităţi unde nu au fost finalizate lucrările de reabilitare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO