Școli închise în ultima clipă din cauza infectărilor cu Covid-19. ”Îmi doresc să dispară corona”

Ultima actualizare: 15-09-2020 09:09

Început de an bulversant pentru sute de elevi, dar și zeci de cadre diactice din țară.

 

Din cauza noilor cazuri de infectări cu coronavirus, școli din câteva județe au trecut brusc de la scenariul verde la cel roșu, astfel că sălile de clasă pregătite pentru noul an au rămas goale.

Luni, de exemplu, Prefectura Prahova a anunțat că 3 cadre didactice și 39 de copii din câteva grădinițe și scoli fac parte din cazurile active de coronavirus înregistrate în acest moment în județ.

Bunic cu un coș de flori: "Ia uitați ce frumusețe. Păi, pentru doamna erau, să îi facem surpriză…".

Cu ghiozdanul în mână, pregătit cu un buchet de flori și emoționat teribil la gândul că își va vedea colegii după luni de zile, Ionuț a aflat abia la ora 10 că nu va mai merge la școală.

Trei școli și 4 grădinițe au trecut brusc din scenariul verde în cel roșu după ce mai mulți elevi și profesori au aflat că sunt infectați.

Ionuț Palada, elev: „Vreau să mă întorc la școală și să îmi văd colegii și abia aștept să mă întorc la școală. Și mai îmi doresc să dispară corona".

Liliana Maxim, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova: „Dintr-un efectiv de 472 de testări realizate, 5 până în prezent au fost pozitive, în schimb mai sunt foarte multe în așteptare”.

 

 

 

Au aflat cu o zi înainte de începerea școlii că au Covid-19

 

Într-o comună din județul Galați, două cadre didactice au aflat cu o zi înainte de începerea școlii că sunt bolnave. De asemenea, o educatoare a primit diagnostic pozitiv.

Dr. Liliana Moise, director DSP Galați: "O educatoare care are ca și contacți de familie soțul, care este învățător, tot în aceeași localitate, și copilul, care este elev. Și personal auxiliar de curățenie".

În prima zi de școală, la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, patru elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Cornel Sandu, inspector general școlar IȘJ Alba: "40 au fost carantinați în incinta colegiului militar, în acele internate cu mai mulți în cameră".

Tot în Alba, la seminarul teologic începutul de an scolar a fost amânat după ce doi profesori s-au infectat.

Potrivit datelor cetralizate de Ministerul Educației, în toată țara, 106 profesori sunt în spital cu COVID-19. Alte 293 de cadre didactice sunt în carantină.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO