Câine împușcat în plină stradă, în Suceava. ”Putea fi împușcat un om, un copil”

Ultima actualizare: 15-09-2020 09:06

Este anchetă în Suceava, după ce reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor au reclamat faptul că un câine a fost împușcat în plină stradă.

 

Un vânător a săvârșit nemiloasa faptă. Acesta spune ca are autorizație pentru armă și că animalul ar fi fost împușcat în pădure. Cercetările polițiștilor vor stabili cine are dreptate.

Între timp, bietul câine a fost dus la veterinar, iar starea lui este în continuare foarte gravă.

Atentie, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Câinele rănit a fost găsit de câțiva localnici în apropierea unor locuințe din comuna Iacobeni.

Aceștia au alertat reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor, care au venit de urgență la fața locului și au dus animalul la veterinar.

Roxana Ciornei, președinte asociație pentru protecția animalelor: "Acel cățel era împușcat în cap și în gât. Femeile l-au întrebat de ce l-a împușcat, iar le-a spus că are foaie ca să împuște câinii. Era seară. Putea fi împușcat un om, un copil din greșeală".

La fața locului au ajuns și polițiștii. Vânătorul acuzat de localnici le-a declarat oamenilor legii că ar fi împușcat animalul în pădure, în timp ce fugea cu o găină în gura, apoi s-ar fi târât până în zona blocurilor, unde a fost găsit.

Pe de altă parte însă, reprezentanții ONG-ului spun că patrupedul a fost rănit chiar în acel loc și că n-ar fi putut să se deplaseze din cauza rănilor profunde.

 

”Ciuruit cu peste 40-50 de alice din arma de vânătoare”

 

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili dacă bărbatul a încălcat sau nu regulamentul de vânătoare.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: "A fost preluat cățelul care prezenta plagă prin împușcare cu armă cu alice. A fost identificată și persoana, respectiv un pădurar din zonă, acesta prezentând o autorizație colectivă pentru vânătoare de câini și pisici hoinare".

Roxana Ciornei, președinte asociație pentru protecția animalelor: ”Era un câine cuminte, oamenii îl hrăneau de ani de zile. Din radiografii se poate vedea faptul că a fost ciuruit cu peste 40-50 de alice din arma de vânătoare. Cățelul nu poate fi operat și nu poate suporta momentan o anestezie generală”.

Reprezentanții asociației pentru protecția animalelor spun că doar în acest an s-au deplasat la cel puțin cinci astfel de cazuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO