Un deținut periculos stă de mai multe ore pe acoperișul penitenciarului din Găești. Ce cere

Dată publicare: 15-07-2020 22:25
Dată actualizare: 15-07-2020 23:23


Un deținut stă de mai multe pre pe acoperișul închisorii din Găești. Ce cere

Un deținut de la penitenciarul din Găești, județul Dâmboviţa, s-a urcat, miercuri, pe acoperişul închisorii şi refuză să mai coboare.

Bărbatul stă de mai multe ore pe acoperiș, nemulţumit că a primit sancţiuni din partea conducerii, dar şi pentru că i s-a amânat decizia de liberare condiţionată.

Potrivit corespondentului ProTV Marius Buga, deţinutul, de 30 de ani, are de ispăşit o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru fapte cu violenţă. Se afla în penitenciarul în regim deschis de la Găeşti, iar de curând a primit vestea că i-a fost amânată cererea de liberare condiţionată. Asta, dar şi supărările cu personalul penitenciarului l-au făcut să recurgă la un gest extrem.

Surse din cadrul anchetei au declarat că deţinutul ieşise la plimbarea de dimineaţă. La un moment dat a profitat de câteva momente de neatenţie din partea personalului de pază, s-a urcat pe scara de incendiu şi aşa a ajuns pe acoperişul clădirii.

Cristina Enache, purtător de cuvânt ANP. Un deţinut clasificat în regim deschis, pe fondul unor nemulţumiri de sancţionare a sa, pentru săvârșirea a doua abateri disciplinare, dintre care una foarte gravă, precum şi din cauza respingerii cererii sale de liberare condiţionată, a ales că formă de manifestare a nemulţumirii escaladarea unei clădiri din perimetrul locului de deţinere.

Din cauza protestului la înălţime, spun anchetatorii, nu numai că nu va fi eliberat mai devreme, dar are toate şansele să îşi ducă pedeapsă primită până la capăt.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO