Deţinut periculos evadat de la Jilava. Ispășea o condamnare de 10 ani

×
Codul embed a fost copiat

Un deţinut condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis, a evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Penitenciarul Jilava, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare.

Joi, 07.03.2019, în jurul orei 0:55, deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, regim semideschis, a părăsit penitenciarul”, transmit autoritățile.

Azamifirei Valeriu Constantin își ispășise o mare parte din pedeapsă și, drept urmare, restul era executat în regim semi-deschis. Asta înseamnă că putea umbla liber prin anumite zone ale penitenciarului și putea munci în afară, păzit de un ofițer fără armament.

Pentru faptul că a evadat, va primi un spor de pedeapsă.

Potrivit unui comunicat remis joi dimineaţa de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti Jilava, comisar şef Cristian Erving Micu, în vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

"În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Bucureştiul Jilava la telefon: (0256)20200030, (021) 4570182, 021 4570654, 0757087957. Semnalmente deţinut: Înălţimea (cm): 169, Tipul frunţii: îngustă, Tipul nasului: drept, Tipul ochilor: căprui, Tipul gurii: mică, Tipul bărbiei: bilobată, Tipul urechilor: mijlocii d. t., Tipul feţei: dreptunghiulară, Tipul părului: gri întins, Tipul sprâncenelor: arcuite, Tipul bărbii: barbă rasă, Tipul mustăţii: nu poartă, Tipul corpolenţei: atletică, Semne particulare: tatuaje pe umeri, purta geacă culoare maron, pantaloni tip jeans culoare maron şi pantofi sport tip adidas culoare neagră", se arată în comunicat. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Caz șocant la Sălaj. Un tânăr s-a spânzurat în baia Inspectoratului de Poliție
Caz șocant la Sălaj. Un tânăr s-a spânzurat în baia Inspectoratului de Poliție

Un tânăr de 19 ani a murit, după ce s-a spânzurat în baia camerei de detenție din arestul Inspectoratului Județean de Poliție din Sălaj, ca urmare a unei tentative nereușite de evadare.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.