Un copil de 4 ani din Cluj-Napoca a fost mușcat de un câine Amstaff, într-un parc. Stăpânul e cercetat

Dată publicare: 24-03-2021 19:41
Dată actualizare: 25-03-2021 07:39


Un copil de patru ani din Cluj-Napoca a ajuns la Urgențe, după ce a fost mușcat de un câine din rasa Amstaff, într-un parc din centrul orașului.

Băiețelul a fost rănit la cap, dar medicii care i-au acordat îngrijiri nu au decis internarea lui. Stăpânul animalului, un tânăr de 25 de ani, este cercetat penal.

Copilul era în parc cu mama lui când, din senin, a fost atacat de câinele care nu avea nici lesă, nici botniță, deși făcea parte din grupa raselor canine cu potențial periculos.

Oamenii din jur au intervenit repede și au sunat imediat la 112, iar stăpânul animalului agresiv a reușit să-l potolească. Băiețelul a fost dus la spital cu o plagă mușcată la nivelul capului. Medicii pediatri l-au îngrijit și apoi l-au externat pentru a-și continua acasă tratamentul.

Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: „O plagă la nivelul frunții, post mușcătură câine. S-a efectuat tratament local și ulterior copilul a mers la domiciliu cu tratament."

În acest caz, polițiștii s-au sesizat din oficiu. Proprietarul animalului, un tânăr de 25 de ani, este cercetat pentru că nu a respectat legea.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt: „Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar de neluare a măsurilor de prevenire a atacului asupra unei persoane."

În România, câinii din rasa Amstaff sunt incluși în categoria a doua a câinilor periculoși. Proprietarii lor trebuie să fie atenți cum îi dresează și să evite metodele prin care să le sporească agresivitatea.

Horațiu Stan, Asociația Chinologică Română: „Aceste rase, în spațiul public, trebuie să fie purtate în lesă, cu botniță. Este responsabilitatea proprietarului, deținătorului de câine, de a-și cunoaște partenerul, companioniul și de a reacționa adecvat, de a fi pregătit și de a preîntâmpina orice fel de posibile probleme care apar."

Acum opt ani, tot în Cluj-Napoca, stăpânul unui Rottweiler a fost condamnat la șase luni de închisoare, după ce animalul a atacat și mutilat un copil de trei ani în fața unui bloc.


VIDEO PROTVPLUS.RO