Doi dentiști falși din București, reținuți. Au nenorocit mai mulți pacienți: „Am stat cu dureri 2 luni”

Dată publicare: 24-03-2021 19:37
Dată actualizare: 24-03-2021 19:37


Doi soți, care aveau un cabinet stomatologic ilegal, în București, au fost reținuți de politie, după ce, potrivit autorităților, au nenorocit mai mulți pacienți.

Femeia este stomatolog, dar și-a pierdut dreptul de practică de ani buni. Ea a fost ajutată de soțul ei, fără pregătire medicală.

Cel puțin șase pacienți au depus plângere împotriva așa-zișilor stomatologi, spun anchetatorii. Știrile PRO TV au prezentat în urmă cu trei ani povestea Adelinei, care a ajuns pe scaunul doctoriței Anișoara Agurida, fără să știe că aceasta nu mai avea drept de practică din 2011.

Adelina, pacient: „Mi-a scos o măsea, iar un segment a rămas în gingie. Un alt dinte, aflat mai în spate, l-a rupt de la jumătate, după ce m-a chinuit o oră, apoi a spus că e un dinte sănătos și că încearcă să-l pilească până la gingie și să-l lase așa, ceea ce s-a și întâmplat. Nervul nu l-a scos și am făcut infecție și am stat cu dureri două luni de zile."

Adelina a ajuns în cele din urmă la un specialist, care i-a spus că dentista, care nu mai avea voie să profeseze, i-a distrus de fapt dantura. La fel a pățit o altă tânără din București, care ne-a transmis printr-o scrisoare că le-a plătit falșilor doctori 12.000 de lei în avans pentru o lucrare dentară care i-a adus numai probleme.

Stomatoloaga acuzată era ajutată de soțul ei, care se prezenta, la rândul său, medic specialist în implantologie.

Amândoi, au ajuns acum pe mâna anchetatorilor, care i-au reținut pentru înșelăciune, exercitare fără drept a unei profesii, vătămare corporală din culpă, dar și fals și uz de fals.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: „Fără a avea drept de liberă practică, două persoane, o femeie și un bărbat, ar fi exercitat în perioada 2017-2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din București, profesia de medic stomatolog. Astfel, ar fi indus în eroare pacienții , fiind produse vătămări corporale, precum și un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei."

Anchetatorii mai spun că au probe conform cărora falșii dentiști au practicat ilegal stomatologia între 2017 și 2021.


VIDEO PROTVPLUS.RO