Este anchetă la Spitalul Județean de urgență din Focșani, după ce un băiețel de numai 4 ani a murit la scurt timp după o simplă operație de hernie inghinală.

Părinții sunt în stare de șoc și au depus deja plângeri la poliție și la Colegiul Medicilor. Familia a programat din timp operația, fără prea multe emoții și nicio clipă nu se așteptau la o asemenea nenorocire mai ales că au fost asigurați că este o simplă intervenție.

Miercurea trecută copilul a fost programat pentru intervenția chirugicală la spitalul judetean din Focșani. Toate analizele și investigațiile făcute înainte de operație nu au indicat alte probleme care să atragă atenția medicilor sau care să impună amânarea intervenției.

În timpul operației pentru hernie inghinală totul a decurs bine și - potrivit medicilor - micul pacient a fost externat joi. Doctorii mai susțin că potrivit procedurilor și pentru că se simtea bine nu mai aveau motive pentru a necesita spitalizare.

Joi seara, părinții au observat că cel mic se simte din ce în ce mai rău și au mers din nou la spital. În această situație, echipa medicală a decis ca vineri să îl opereze din nou.

Medicii susțin că în timpul intervenției, copilul a intrat în stop cardio-respirator. Deși a fost resuscitat mai bine de 2 ore nu a mai putut fi salvat. Nimeni nu își închipuie ce s-a întamplat, iar părinții sunt acum distruși de durere. Au fost depuse mai multe plângeri, iar familia vrea să se facă lumină în acest caz.