Un copil de 2 ani și-a prins gâtul în geamul portierei. ”Un astfel de caz vezi doar în filmele horror”

Dată publicare: 30-07-2020 17:37
Dată actualizare: 30-07-2020 17:44
Sursa: Monitorul de Botoșani


Un copil de 2 ani și-a prins gâtul în geamul portierei. ”Un astfel de caz vezi doar în filmele horror”

Un copil de doi ani și jumătate din Botoșani are șanse minime de supraviețuire după ce și-a prins gâtul în geamul portierei de la mașina părinților săi. Medicii spun că nu s-au mai confruntat cu așa ceva, un caz pe care îl ”vezi doar în filmele horror”.

 

Băiețelul se juca marți seara în mașina părinților, în curtea bunicii sale, din localitatea botoșăneană Slobozia, scrie Monitorul de Botoșani.

Copilul a scos capul pe geam și a atins din greșeală, cu piciorul, butonul care acționează geamul portierei.

Geamul s-a ridicat și a prins gâtul micuțului, care nu a mai putut să țipe și a leșinat.

Băiețelul a fost găsit după câteva minute de bunica, iar părinții care au ajuns și ei acasă în acele momente l-au găsit în stare de semiconştienţă, fără să reacţioneze la stimuli.

Mama a sunat imediat la 112, iar cei de la Botoșani au trimis un echipaj de terapie intensivă al SMURD.

Ținând cont de gravitatea cazului, ambulanța a fost redirecționată la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași, unde copilul a ajuns în stare critică.

 

Cazul i-a șocat și pe medici

 

„Pacientul era în stare gravă, cu hipoxie cerebrală, iar după transferul la Iaşi a suferit şi un edem pulmonar, având dificultăţi mari de respiraţie şi saturaţie scăzută de oxigen. A fost internat pe secţia de reanimare a spitalului, cu prognostic rezervat”, au precizat reprezentanții spitalului ieşean.

Cazul i-a șocat și pe medici, care spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu o asemenea situație.

„Nu era vorba de o familie dezorganizată, nu era vorba de un copil neîngrijit, sau nesupravegheat. Un astfel de caz vezi doar în filmele horror, nu te-ai aştepta că ar putea fi realitate”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD Iași.

 

 

Sursa: Monitorul de Botoșani, C.A.


VIDEO PROTVPLUS.RO