Un convoi umanitar din Franța, cu echipamente de intervenție şi alimente, a ajuns vineri seară la Suceava. Toate bunurile sunt destinate Serviciului de Urgenţă din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, au fost donate de către Franţa serviciului de urgenţă ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente, precum şi 13 vehicule noi.

Este vorba despre şase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, şase ambulanţe 4x4 şi un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfăşurate pe teren.

Echipamentele de urgenţă oferite includ 36 de kilometri de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum şi peste 20.000 de raţii de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

52 de pompieri francezi, care însoțesc acest convoi umanitar, vor instrui personalul din Ucraina. Din cele peste 20.000 de rații de alimente donate, vor fi pregătite 40.000 de mese pentru cei din țara vecină.

De la declanşarea conflictului, numai în domeniul securităţii civile, Franţa a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenţii de urgenţă, precum şi 214 tone de echipamente.