Un bărbat bolnav de Covid-19 a fost adus decedat la Spitalul „Victor Babeș”. Soția sa a murit cu o zi înainte

Ultima actualizare: 11-10-2021 21:51

Un bolnav cu Covid a ajuns mort în curtea Spitalului „Victor Babeș” din București, luni seară.

După ce inițial s-a aflat că un bărbat bolnav de Covid-19 ar fi murit în curtea Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, conducerea unității medicale a făcut câteva precizări. Acesta ar fi fost adus la spital deja decedat.

„În după-amiaza zilei de luni, 11.10.2021, la poarta spitalului s-a prezentat un autoturism particular în care se aflau în total patru persoane, care a adus pentru evaluare un pacient în vârstă de 79 de ani, domiciliat în București și prezentat ca având o stare generală extrem de gravă, suspect COVID-19.

În urma examinării clinice, echipa de medici de gardă - un infecționist și un specialist ATI - au constatat că pacientul a fost adus decedat la spital.

În această situație, conform procedurii, personalul medical a apelat serviciul 112 pentru a anunța evenimentul. În circa 10 minute, la fața locului s-a prezentat un echipaj de Poliție.

În urma verificării documentelor aduse de cei care însoțeau pacientul, s-a constatat că acesta suferea de multiple afecțiuni neurologice și cardiovasculare cronice.

Soția sa, cu COVID-19, decedase cu o zi înainte la un alt spital din București.

Pe baza analizei situației de fapt și a datelor existente, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a stabilit că NU este vorba despre o moarte suspectă, trupul persoanei decedate fiind transportat la Institutul de Medicină Legală”, se arată în comunicat.

Primele informații apărute, conform unor surse din spital, spuneau că acesta a fost adus de rude, cu o mașină particulară, dar din cauza aglomerației, nu a reușit să intre, nici măcar în camera de gardă.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO