Un bărbat, suspectat că și-a omorât mama, după ce a anunțat la 112 că a murit

Dată publicare: 01-04-2021 18:15
Dată actualizare: 01-04-2021 18:17


O femeie din Arad a fost ucisă de fiul ei, un bărbat de 53 de ani, care o îngrijea acasă de multă vreme.

Chiar el a sunat miercuri dimineaţă la 112 şi a anunţat că femeia nu mai respiră. Dar la primă examinare au apărut şi suspiciunile de crimă şi, într-un final, omul a recunoscut că el este vinovat şi a fost reţinut.

Femeia avea 75 de ani şi atunci când au ajuns medicii în casă, au constatat că de fapt murise cu câteva ore înainte ca fiul să anunţe autorităţile. Mai mult, corpul victimei era plin de vânătăi, aşa că era evident că decesul nu s-a produs din cauze naturale. În cele din urmă, chemat la audieri, fiul a recunoscut că el a omorât-o. Le-a povestit procurorilor că a cedat nervos, din cauza scandalurilor dintre ei. Femeia avea afecţiuni psihice şi era îngrijită de bărbat de 15 ani.

După apelul dat la 112, medicii ajunşi la faţa locului au constatat rapid că nu mai era nimic de făcut.

Mircea Merea, director medical al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Arad: „La adresa au găsit o persoană de sex feminin cu vârsta de aproximativ 75 de ani. Având în vedere ca pacienta prezenta semne de rigiditate instalate, nu s-au instituit manevre de resuscitare. Dat fiind faptul ca pacienta prezenta mai multe echimoze, a fost anunţată poliţia, care a preluat cazul”.

Vecinii celor doi sunt şocaţi de cele întâmplate.

Vecină: „Erau retraşi. Pe ea am văzut-o în curte acum câţiva ani. Sunt bulversată, nu ştiu ce să zic”.

Vecină: „Suntem vecini aici de mult, nu m-am gândit că pruncul ăsta să facă aşa ceva. Eu l-am văzut tot timpul calm, ce să zic, tot timpul mă saluta frumos, nu pot să zic nimic rău, sunt şocată”.

Vecin: „Nu l-am mai văzut de nu ştiu când. Probabil venea noaptea, pur şi simplu. Nu l-am mai văzut, dar nu avea grijă de maică-sa, sută la sută vă spun”.

Reţinut imediat de anchetatori, bărbatul a povestit în cele din urmă ce se întâmplase.

Pavel Palcu, procuror criminalist: „Pe fondul unei acumulări cantitative, mama fiind bolnavă psihic, i-a creat tot timpul situaţii neplăcute. 15 ani a întreţinut-o. La un moment dat, a cedat psihic şi i-a aplicat mai multe lovituri care i-au creat leziunile care i-au determinat, în final, moartea”.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile şi este anchetat pentru omor.


VIDEO PROTVPLUS.RO