Rafila, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei

Dată publicare: 01-04-2021 16:58
Dată actualizare: 01-04-2021 17:07


Alexandru Rafila: „Școlile în București nu trebuie închise”

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că măsura închiderii magazinelor de primă necesitate la ora 18.00 este o restricţie „stupidă” pentru că duce la creşterea riscului răspândirii bolii, în contextul apariţiei unei aglomerări de oameni.

Social-democratul a adăugat că unele restricţii trebuie ridicate treptat, în timp, pe baza unor simulări anterioare care să arate efectele pe care astfel de acţiuni le-ar avea.

„Nu, în niciun caz. Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal şi măsuri care să ducă cât mai rapid la recâştigarea Restricţii stupide la magazinele de primă necessitate trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse la capătul locului, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare. Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă este de acord cu protestatarii care au solicitat ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi, potrivit News.ro.

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, Rafila a precizat că „este total absurd”.

„Asta duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei. Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a completat deputatul PSD.

Sursa: News.ro

Tags: rafila, restrictii,


VIDEO PROTVPLUS.RO