Un barbat si-a legat vitelul in portbagajul masinii si l-a chinuit zeci de km. Ce explicatie a oferit pentru gestul sau

Dată publicare: 19-10-2016 18:27
Dată actualizare: 22-10-2016 07:07


Imagini revoltatoare au fost surprinse pe un drum din Buzau. Un vitel a fost transportat zeci de kilometri, legat si chinuit, in portbagajul unui autoturism.

Bietul animal a fost inghesuit acolo de un tanar de 23 de ani - cercetat acum de politie si Directia Sanitar-Veterinara. Individul a fost amendat si are dosar penal.

Scenele au fost surprinse pe un drum judetean din Buzau. Bietul vitel avea picioarele legate, iar capul ii atarna in afara masinii vechi, lasate din cauza greutatii.

Din cand in cand animalul se zbate ca sa se elibereze. Cand vede ca cineva ii filmeaza, unul dintre barbatii din masina coboara si vrea sa isi ascunda fapta. Individul incearca sa inchida portbagajul in care se afla vitelul.

Dupa ce au analizat imaginile cei de la Directia Sanitar-Veterinara au inceput o ancheta si l-au identificat pe sofer.

Barbatul are 23 de ani si le-a spus medicilor ca tocmai cumparase animalul dintr-o localitate aflata la 30 de kilometri de locuinta lui, iar cand a fost filmat il ducea acasa.

Paul Jipa, directorul DSV Buzau: "Animalul a fost transportat in conditii care nu au respectat legislatia sanitar-veterinara Proprietarul a fost sanctionat cu amenda de 2000 de lei."

Cei care au chinuit vitelul au refuzat sa comenteze fapta. Vecinii lor spun insa ca oamenii obisnuiesc sa isi trateze rau animalele din gospodarie.

Cazul a intrat si in atentia politiei.

Emil Drimboceanu: "Individul de 23 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru ca a incalcat prevederile legii privind protectia animalelor. El risca o pedeapsa de la 3 luni la un an de inchisoare sau amenda pentru ca si-ar fi schingiut vitelul pe care tocmai si-l cumparase."

Potrivit legii, animalele pot fi transportate doar cu mijloace de transport in care au libertate de miscare, sunt ferite de intemperii si nu sunt expuse ranirii.


VIDEO PROTVPLUS.RO