Un barbat s-a inecat si altul este in coma profunda, dupa ce au facut baie in locuri neamenajate
Valul de caldura aduce si o crestere alarmanta a numarului celor care mor inecati, peste tot in tara. Ca sa scape de arsita, adulti si copii ignora pericolele si sar sa se scalde in rauri, iazuri si chiar in foste balastiere.
Ultimele victime sunt doi barbati, unul de 38 de ani din Bacau, si unul 25 de ani din Botosani. Acesta din urma este in coma profunda, dupa ce a vrut sa sa racoreasc, in Prut.
Barbatul de 38 de ani a fost inghitit de ape sub ochii fiicei lui. Omul a vrut sa se racoreasca in lacul din comuna in care locuieste.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
La randul sau, un tanar din Botosani a ajuns in coma profunda dupa ce s-a scaldat in Prut. Baiatul si prietena lui au intrat in apa pe o pluta gonflabila insa, la un moment dat, lui i s-a facut rau.
Totul s-a petrecut pe o plaja privata amenajata la Stanca-Costesti, fara autorizatie de functionare pentru agrement. Desi acolo merg toti oamenii din zona, nici primarul din localitatea Stefanesti, nici cei de la Apele Romane sau de la Garda de Mediu nu au facut niciun control.
Cei de la firma au pus un singur panou prin care oamenii sunt avertizati ca "zona nu este controlata sanitar si nu este recomandata imbaierii".
Potrivit legii, fiecare persoana intra in apa pe proprie raspundere, atunci cand vorbim despre locuri neamenajate sau neavizate, adica rauri, lacuri, iazuri sau lacuri de acumulare.
Autoritatile locale si agentii economici care administreaza luciul de apa au totusi obligatia sa monteze mai multe panouri de avertizare.
Petru Avram, Directia de Ape Prut-Barlad: "Amenzile se pot duce pina la 15.000 de lei."
Raurile, baltile, iazurile si fostele balastiere sunt la fel de periculoase, indiferent de cat de bine inotati.
Dragos Ioan Furdu, profesor de inot: “Vorbim aici de ape curgatoare, ape repezi, curenti, ape cu diferenta de temperatura. Exista riscul de inec si datorita socului de temperatura, cat si a asfixiei mecanice."
Bogdan Mutu, purtator de cuvant ISU Timis: “Nu intrati in apa dupe ce ati consumat alcool sau pe timp de noapte. Nici nu sariti de pe platforme, poduri sau alte constructii. Desi apa pare lina, exista curenti care va pot trage la fund."
In ultimele doua saptamani, cel putin zece oameni au murit inecati.