Un bărbat din Iași a făcut botulism după ce a mâncare o conservă făcută în casă


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 18:12
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 16:36
Categorie: Stiri actuale

Atenţie la conservele preparate în casă şi nesterilizate corect sau ţinute în condiţii improprii.

Un bărbat din judeţul Iaşi este suspectat că a făcut botulism şi este internat în stare gravă după ce a mâncat o conservă de pește preparată în casă. Omul se afla sub tratament în secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iași. Boala va fi confirmată în funcție de rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, din comuna Erbiceni, a fost internat în urmă cu câteva zile. Medicii spun că încă de când a ajuns în spital este în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Familia le-a comunicat medicilor ca înainte de a se simţi rău, bărbatul a mâncat o conservă de peste gătită în casă. Din conservă ar fi consumat şi ceilalţi membri ai familiei, însă câte puţin.

Potrivit doctorilor, toxina botulinică produce efecte nefaste mai ales la nivel cerebral. Poate ajunge în organism după consumarea alimentelor neprocesate corect.

Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase Iași
„spune că se găseşte la carne de peste dar şi la carne de porc sau conserve. amis pune să avem grijă în perioada asta de post când se mănâncă peste"

Cazul pacientului intoxicat a fost raportat Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi care a început o anchetă.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP: „Spune că s-au dus inspectorii să ia probe de aliment de la familiei."

Medicii i-au luat analize bărbatului şi le-au trimis pentru confirmarea bolii la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Rezultatele vor ajunge la Iaşi peste câteva zile.

VIDEO PROTVPLUS.RO