Nicolae Robu, sondaj pe Facebook, după ce a decis să interzică manelele pe domeniul public

petrecere
iStock

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a făcut un sondaj pe Facebook, după ce a decis să interzică difuzarea de manele în spaţiul public.

Nicolae Robu întreabă timişorenii, printr-un sondaj pe pagina sa de Facebook, ce părere au despre decizia sa de a interzice manelele pe domeniul public.

Cei interesaţi pot alege una dintre variantele de răspuns: ”Vă susţinem” sau ”Lăsaţi manelele în pace”.

”Ieri am interzis interpretarea/difuzarea de manele în aer liber pe domeniul public în Timişoara, precum şi dedicaţiile conexe. Evident, iubitorii genului şi dedicaţiilor binecunoscute aferente îşi pot continua delectarea pe proprietăţi private, respectiv în spaţii publice închise, fără a-i obliga şi pe neiubitori să fie parte la spectacolul lor”, a scris Robu pe Facebook.

Doar în prima oră de la postare, Robu a primit 250 de comentarii în care unii consideră măsura discriminatorie, iar alţii îl susţin.

Nicolae Robu şi-a anunţat angajaţii, într-o notă internă, că „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”.

În plus, la niciun eveniment din oraş nu se vor mai putea asculta manele.

„Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societăţii Pieţe SA, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale.

Cei care nu respectă dispoziţiile primarului riscă „sancţionarea drastică (…), inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate”.

Decizia a fost luată după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe filmuleţe în care pot fi auzite manele şi dedicaţii, făcute chiar şi primarului Robu, la târgul din Piaţa Traian al Societăţii de Pieţe, condusă de fostul său consilier Ionuţ Nasleu.

Citește și...
Manelele, dedicațiile și grătarele, interzise la Timișoara. Ce le-a transmis Nicolae Robu angajaților
Manelele, dedicațiile și grătarele, interzise la Timișoara. Ce le-a transmis Nicolae Robu angajaților

Manelele, dedicațiile și grătarele au fost interzise la evenimentele desfășurarte pe domeniul public la Timișoara, potrivit unei note interne trimisă de primarul Nicolae Robu instituțiilor din subordine. 

Recomandări
Directorul AIEA: „Situaţia este gravă” la Centrala Nucleară ucraineană Zaporojie
Directorul AIEA: „Situaţia este gravă” la Centrala Nucleară ucraineană Zaporojie

Directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice Rafael Grossi a avertizat în Consiliul de Securitate al ONU că „situaţia este gravă” în Centrala Nucleară Zaporojie.

Părinții și fratele criminalului din Bascov au fost înmormântați. Anchetatorii încearcă să afle dacă a avut discernământ
Părinții și fratele criminalului din Bascov au fost înmormântați. Anchetatorii încearcă să afle dacă a avut discernământ

Zi de doliu astăzi la Bascov, judeţul Argeș. Trei dintre cele 5 victime ale bărbatului, bolnav psihic, au fost înmormântate în cimitirul din vecinătatea casei. Este vorba de părinţii și fratele inculpatului, conduși pe ultimul drum de vecini și prieteni.

Recomandări pentru minivacanța de Sf. Maria. Sfaturi utile pentru turiști
Recomandări pentru minivacanța de Sf. Maria. Sfaturi utile pentru turiști

Se anunță cel mai aglomerat week-end de pe litoralul românesc de la începutul sezonului estival. Fiind Adormirea Maicii Domnului, ziua de luni, 15 august, este liberă de la stat, iar românii au la dispoziție o minivacanță de trei zile.