Un bărbat din Buzău a murit la câteva ore după o vizită la spital. Acesta nu a fost preluat de nicio asistentă

Ultima actualizare: 12-10-2021 17:53

Un bărbat a murit la doar câteva ore după ce s-a întors acasă de la Spitalul Județean din Buzău. Acesta acuza dureri în piept și amorțirea mâinilor, dar nu a primit asistență medicală.

După ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, bărbatul a fost testat pentru Covid-19, iar rezultatul a fost unul negativ. Ulterior, acesta i-a scris unei verișoare că așteaptă să fie preluat de o asistentă pentru a continua investigațiile.

O oră mai târziu, bărbatul i-a scris aceleiași verișoare că se simte rău și că nu este băgat în seamă. Ulterior, bărbatul și-a pierdut răbdarea și a plecat acasă.

Buzoianul a fost găsit decedat în curtea casei, în acea după-amiază.

Acum trei zile mi-a spus că, cu o seară înainte, i-a fost rău. A ieșit afară, la aer, pentru că nu putea să doarmă. Sâmbătă, eu am fost la muncă în prima parte a zilei. După-amiaza, eram la masă, în jurul orei 16.00, când Ionel a intrat pe ușă, a pus cumpărăturile pe blat, la bucătărie, apoi s-a dus în cameră. Până să urc sus, l-am văzut cum trece cu rufele, să le întindă. Când m-am trezit, pe la 18.00 și ceva, l-am văzut lat, pe gazon. Doar un cearșaf apucase să pună pe sârmă”, a declarat nepoata victimei pentru stiridebuzau.ro.

Familia bărbatului este revoltată și spune că, dacă era consultat la timp de un medic, acum ar fi fost în viață.

Îmi reproșez că nu l-am găsit mai devreme. Om tânăr, un munte de om. Sunt convinsă că putea fi salvat. Se putea întâmpla acolo să aibă această criză, dar cadrele știau ce au de făcut. Poate nici eu, dacă îl găseam mai devreme, nu aveam ce să-i fac. Soțul meu a încercat să-l resusciteze, dar degeaba”, a mai spus nepoata.

Rudele așteaptă acum rezultatele necropsisei pentru a vedea dacă moartea acestuia putea fi evitată.

Era întins cu fața în jos și vânăt pe acea parte. Probabil că a făcut un infarct. Nu știm acum de ce a murit, însă e clar că duererea în piept și mâinile amorțite anunțau ceva, un preinfarct, ceva, și de aceea trebuia tratat cu prioritate în Urgențe. Sunt convinsă că dacă îl vedeau medicii mai repede, ar fi avut șanse să scape”, a transmis verișoara buzoianului.

Reprezentanții spitalului susțin că bărbatul le-ar fi spus că prezintă dureri musculare și că avusese febră în urmă cu câteva zile. După vizionarea unor imagini de pe camerele de supraveghere, aceștia mai spun că bărbatul ar fi așteptat să fie preluat mai puțin de două ore, timp rezonabil ținând cont de contextul pandemic.

Pacientului i se efectuează triajul epidemiologic și ulterior un test rapid care dovedește a fi negativ. La scurt timp, asistenta de tură revine la pacient și îi comunică că va fi consultat de către medic și i se vor efectua mai multe investigații. Din înregistrările video, se pare că pacientul a staționat aproximativ o oră și 45 de minute în zona de triaj și ulterior a părăsit zona urcându-se în mașina personală”, a declarat purtătorul e cuvânt ISU.

O anchetă internă va fi declanșată în Spitalul Județean din Buzău. Rudele au anunțat că vor face plângeri către forurile medicale și în justiție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!