Un bărbat din Bihor a trăit 12 ani din ajutoare de la statul german. Pretindea că are grijă de 100 de copii

23-02-2021 17:02


Poliţiştii din Bihor au reuşit să prindă un bărbat căutat de doi ani de autorităţile germane. Românul era dat în urmărire internaţională, pentru evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, individul ar fi profitat de facilităţile fiscale din Germania şi ar fi încasat astfel zeci de mii de euro, pentru îngrijirea, fictivă, a peste 100 de copii. Suspectul a fost predat autorităţilor federale.

Bărbatul ar fi profitat ilegal de banii statului german de mai bine de 12 ani, timp în care susţinea că are grijă de copiii sărmani. Din sumele obţinute ilicit şi-ar fi ridicat patru imobile într-o comună de lângă Oradea, susţin poliţiştii germani.


Ioan Gligor - primar comună Oşorhei: „Deci familia locuieşte în Cheriu, deţin vreo 4 imobile. Îs cu plăţile la zi, deci nu pot să spun nici rău nici bine ... Probabil o să le verifice veniturile. Acuma, vă daţi seama, nu ne face cinste o asemenea problemă, când apare la nivel internațional."

Autorităţile germane şi-au dat seama de schema ilegală, iar acum doi ani, l-au dat în urmărire internaţională.

Comisar-şef Alina Dinu - purtător de cuvânt IPJ Bihor: „Autorităţile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Germaniei, a infracţiunilor de fals, uz de fals şi înşelăciune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau.”

Bărbatul a stat iniţial în centrul de reţinere al Poliţiei Bihor, aşa cum este protocolul în astfel de situaţii. Apoi a fost predat autorităţilor din Germania, unde va fi judecat.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO