Un bărbat de 68 de ani trece prin suferinte cumplite, după ce a folosit benzină pentru a aprinde focul din sobă

25-01-2021 17:37


Prin suferințe cumplite trece un bărbat de 68 de ani din județul Vaslui, care a folosit benzină ca să întețească focul din sobă, însă flăcările l-au cuprins și pe el.

Cu hainele arzând, săteanul a ieșit în curte, strigând după ajutor, iar vecinii au reușit să intervină repede și i-au stins hainele. Victima este acum în spital, în stare gravă, cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului și șanse scăzute de supraviețuire.

Bărbatul locuiește împreună cu familia sa, însă era singur în casă când s-a întâmplat totul. A făcut o greșeală când a dat să aprindă focul cu benzină și hainele i s-au aprins.

Omul a avut puterea să iasă din casă și vecinii l-au salvat în ultima clipă.

În mare grabă, au fost chemați în ajutor medicii de la Ambulanța Bârlad și pompierii.

Localnică: „Noi am auzit mașinile cum au venit, Salvare, Poliție, ne-am uitat, pe el l-a dus la spital. Când a aruncat benzina pe foc a luat foc sticla. A dat să arunce sticla și a dat pe el și a luat el foc.”

Bărbatul era conștient la sosirea echipajelor, însă starea lui e foarte gravă.

Dan Ungureanu, Ambulanță Vaslui: „Prezență arsuri 90 la sută corp, gradele 2 și 3. A fost stabilizat și transportat la Spitalul Vaslui. Urmează să se stabilească unde va fi trimis, dată fiind starea lui foarte gravă.”

Marius Stanciu, ISU Vaslui: „La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta în două camere, pe hol și la acoperiș. În plus, a fost găsită o victimă. Cauza probabilă a fost un recipient cu benzină aruncat peste jarul încins.”

Din păcate, medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bărbatului, din cauza rănilor grave, de pe aproape toată suprafața corpului.


VIDEO PROTVPLUS.RO