Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit a doua zi după vaccinare. Explicațiile autorităților

Dată publicare: 04-03-2021 12:27
Dată actualizare: 04-03-2021 18:39


vaccin

Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit a doua zi după vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează, după decesul unui bărbat de 45 de ani din Argeş, care se vaccinase recent cu prima doză de ser Pfizer/BioNTech, că la triajul din centrul de vaccinare nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar în timpul de supraveghere post-vaccinare el nu a prezentat simptome, transmite News.ro.

Ulterior, bărbatul a ajuns cu ambulanţa la spital, după un episod de pierdere a conştienţei suferit acasă, dar seara a solicitat externarea, contrar avizului medical. A doua zi dimineaţa, medicii de la Ambulanţă, chemaţi de familie, au constatat decesul bărbatului. DSP Argeş a sesizat autorităţile competente pentru a stabili cauzele decesului.

Potrivit CNCAV, în 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, judeţul Argeş.

„În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere post-vaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare. Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştienţei suferit la domiciliu"
, arată sursa citată.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

„În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu", explică CNCAV.

DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute.

CNCAV, despre bărbatul decedat după vaccinare: Modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins

 

 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat joi că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie - Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au evidenţiat "modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins".

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a derulat verificări pentru documentarea situaţiei în cazul bărbatului în vârstă de 47 de ani, din Târgu Jiu, căruia i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca în cursul zilei de 28 februarie, la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu.

CNCAV afirmă că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

"După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8:00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21:00, s-a declarat decesul pacientului. Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie - Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins", afirmă aceeaşi sursă.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO