Ce s-a întâmplat după ce poliţiştii au descins la adresa greşită din Clinceni. Căutau o reţea de falsificatori de diplome

Dată publicare: 04-03-2021 12:12
Dată actualizare: 04-03-2021 20:05


O descindere greșită a poliţiei s-a lăsat cu s...
Ce s-a întâmplat după ce poliţiştii au descin...

O descindere a polițiștilor de la Transporturi s-a lăsat cu scandal, în Clinceni.

O femeie îi acuză că au încurcat adresa și, implicit, au confundat-o cu altcineva și că au speriat-o inutil. Pentru că, zice ea, trupele de intervenție i-au stricat poarta și au fost la un pas să îi împuște câinele, vrea să îi cheme pe oamenii legii în instanță.

Dosarul în cauză este solid. Vorbim de peste 200 de descinderi la adrese în 34 de județe, în urma unor suspiciuni de fals.

Concret, polițiștii căutau membrii unei grupări care vindea diplome de studii și certificate profesionale falsificate.

Una din adresele vizate se află în localitatea Clinceni, lângă Capitală, în Ilfov, însă, din motive încă neclare, polițiștii au intrat într-o curte greșită. Acolo, au dat peste femeie și fiica acesteia. Trezite din somn cu tărăboi la 5 dimineața și înconjurate de oamenii în uniforme, cele două spun că au înghețat de spaimă.

Proprietara casei acuză că a fost bruscată, amenințată cu arma, iar fiica ei a suferit un atac de panică și a avut nevoie de intervenția medicilor.

O vecină ar fi filmat scena în care femeia cere explicații polițiștilor, iar imaginile au ajuns în toată presa, dar și la superiorii celor implicați. Conducerea Poliției Române a dispus un control intern și dacă vor fi găsiți vinovați de vreun abuz, polițiștii vor fi trași la răspundere.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, joi, că documentarea adresei a fost făcută eronat. Vina nu le-ar aparține celor din teren.

Altfel, în urma celorlalte percheziții, au fost descoperite peste 300 de documente false, inclusiv permis de pescuit, calcan, dar și un revolver deținut ilegal.


VIDEO PROTVPLUS.RO