Polițiști acuzați de tortură. Ar fi chinuit 2 bărbaţi pentru că i-au apostrofat că nu au mască

Dată publicare: 04-03-2021 12:05
Dată actualizare: 04-03-2021 14:37


Polițiștii de la Secția 16 de Poliție acuzați de tortură au ajuns în fașa unui judecător, după ce procurorii au solicitat arestarea lor preventivă.

Cei opt polițiști au ajuns în fața unui judecător de drepturi și libertăți, ei sunt acuzați de procurori mai ales de tortură, în afară de infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Pentru al nouălea agent, subofițer la Secția 16 de Poliție s-a dispus punerea lui sub control judiciar.

De regulă asemenea acuzații erau aduse celor care au făcut parte din sistemul represiv de pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Pe 1 septembrie 2020, undeva după miezul nopții, cei doi bărbați care au ajuns victimele polițiștilor se întorceau din centrul vechi către casă. Mai mulți polițiști se aflau la un filtru, iar unul dintre bărbaţi i-a apostrofat pe subofițeri că nu purtau mască.

Potrivit procurorilor, cei doi au fost duși cu mașini diferite la marginea Capitalei, unul a fost încătușat și ținut minute bune în mașina Poliției, iar apoi a fost abandonat într-un cartier rău famat, în timp ce al doilea bărbat a pătimit vreme de 30 de minute. Spune că cinci polițiști care l-au însoțit la marginea Capitalei, pe un câmp, s-au năpustit asupra lui și l-au lovit cu tot ce aveau la îndemână iar la un moment dat unul l-a umilit, spunându-i că dacă a îndrăznit să ceară socoteală polițiștilor este tratamentul ce i se cuvine.

După 30 de minute, plin de vânătăi și speriat a fost abandonat pe câmp. După două ore a ajuns acasă a cerut ajutorul medicilor și a fost dus cu ambulanța la spital pentru îngrijiri medicale.

După atâtea luni de investigații de către procurori și DGA, polițiștii au fost identificați și duși la audieri.

Unii agenți sunt acuzați de complicitate la aceste infracțiuni, pentru că în grup erau și două polițiste care au asistat impasibile cum bărbatul este torturat, acuzații pentru care riscă peste 10 ani de închisoare.


Unul din cei care a fost bătuți a făcut și fotografii, este expresia vie că asemenea cazuri nu au ce să caute în Poliție, susțin procurorii în referatul prin acre cer arestarea preventivă.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO