Un barbat din Arges era sa moara strivit, dupa ce o masina cu lemne a cazut peste el. Cum a fost salvat in mod miraculos

25-05-2016 17:17

Un gest de bunavointa era sa-i aduca moartea unui barbat de 38 de ani din Arges.La intrarea in Pitesti, omul a vazut o masina plina cu cherestea, ramasa in pana pe marginea soselei si a oprit sa-l ajute pe soferul in necaz. 

S-a apucat sa dea roata jos, dar la un moment dat masina incarcata cu cherestea a cazut peste el.

Barbatul a fost salvat miraculos de un echipaj de politie care oprise, intamplator, sa verifice documentele de provenienta ale transportului.

Barbatul de 38 de ani care a vrut sa-si ajute un confrate aflat in necaz s-a asezat langa masina si a inceput sa umble la roata vehiculului de peste 3 tone. In acel moment, cele doua cricuri pe care soferul le pusese ca sa asigure camionul au cedat si intreaga greutate a cazut peste el. Era chiar momentul in care un echipaj de politie oprise sa verifice transportul.

 

insp. George Vasilescu IPJ Arges: "Soferul a venit si ne-a solicitat urgent sa-l ajutam pe colegul sau. Masina era foarte grea, sub ea nu mai exista niciun cric am reusit sa-l extragem de aoclo, l-am asezat la o distanta scurta ca sa nu-i provocam alte leziuni."

Peste 6 persoane au ajutat la operatiunea de scoatere a barbatului strivit sub masina incarcata cu cherestea. Fara ajutorul politistilor, insa, omul ar fi murit inainte de venirea echipajului de la descarcerare.

Gabriel Nicolae martor: "Cum sa lasam omul acolo, sub masina ? Am ridicat masina cu politistii, cu cativa oameni, am reusit cat de cat sa-l ridicam sa poata sa iasa, el zicea :"Nu mai pot, nu mai pot"

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie, pompieri si SMURD.

dr. Marius Pascu SMURD Arges: "Pacientul este stabil, dar are aproape sigur leziune de coloana lombara si bazin. A cazut partea de remorca si l-a strivit."

cpt. Madalina Epure purtator de cuvant ISU: "La momentul sosirii echipajului la fata locului soferul era deja scos de participantii la trafic, s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical, stabilizarea autoutilitarei, ulterior transportul victimei la spital."

Inspectorii ITM urmeaza sa afle daca acest caz poate fi considerat accident de munca.

Intre timp, ranitul a fost trimis de urgenta la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din capitala.


VIDEO PROTVPLUS.RO