Suparat ca educatoarea i-a batut copilul, un barbat din Galati si-a facut singur dreptate. Ce i-a facut femeii, la gradinita

Ultima actualizare: 28-05-2016 06:58

Incident grav intr-o gradinita din Galati. Suparat ca a aflat ca educatoarea i-a agresat copilul, un tata a vrut sa ii dea o lectie femeii.

Camerele de supraveghere de pe holul gradinitei au surprins momentul in care barbatul o apuca de ceafa si o trage de par. Tatal ar fi amenintat-o pe educatoare ca o da cu capul de pereti, daca mai aude ca ii bate pe copii. Conducerea a anuntat politia, iar Inspectoratul Scolar a demarat propria ancheta.

In imagini se vede cum parintele o apuca de ceafa si de par pe educatoare si ii vorbeste nervos. Pentru ca se simtea la randul ei vinovata, femeia nu a reclamat incidentul. Intrebata de directoarea gradinitei ce s-a intamplat, ea a spus initial ca au avut doar o discutie mai aprinsa. Pusa in fata inregistrarii, a recunoscut ca barbatul a agresat-o pe motiv ca l-ar fi dat pe baietelul lui cap in cap cu un alt copil din grupa. La gradinita au fost miercuri si reprezentantii Inspectoratului Scolar Galati, dar si ai politiei, care vor face anchete in acest caz.

Incidentul s-a petrecut dimineata, cand tatal, medic stomatolog de meserie, si-a adus cei doi copii gemeni, baiat si fata, la gradinita. Barbatul o apuca de cap si o zgaltaie pe educatoare.

Iuliana Caluian, educatoare: "Intr-un fel a existat o forma de agresivitate. As putea spune violenta. Amenintare sa zicem c-a fost."

Educatoarea a trecut repede peste incident, mai ales ca stia ca, la randul ei, il batuse pe baietelul de 5 ani al stomatologului, cu o zi inainte.

Iuliana Caluian, educatoare: L-am atins, nu pot sa spun ca l-am lovit. Poate ca as fi putut sa fac altfel atunci, ce sa spun.
Reporter: L-ati agresat, sau nu?
Iuliana Caluian: Da. Cum sa-mi explic situatia, un moment in care am gresit, nu?

Barbatul, in schimb, nu are nimic de ascuns. Si-a pierdut cumpatul in momentul in care a aflat ce a patit unul dintre copiii lui la gradinita.

Sergiu Brighidin, tatal copilului: "A izbucnit in plans si a spus ca l-a lovit educatoarea. L-a luat de par pe el si pe inca un baietel pe care il cheama Cristi si i-a lovit cap in cap. Normal ca, revoltat, eu m-am dus la gradinita sa intreb ce s-a intamplat. Am pus mana pe codita ei de par si i-am spus, daca ar fi sa fac tot asa, ca nu stiu ce sa fac, si va iau de par si va dau cu capul de perete. Intentia nu era s-o lovesc."

Directoarea gradinitei a anuntat ca va convoca imediat consiliul profesoral si de administratie.

Ioana Mardare, directoarea gradinitei: "Am vazut ca i-a pus mana pe ceafa si ca a bruscat-o. Cred ca si verbal, pentru ca colega alaturata mi-a povestit acum ca le-a zis ca o sa le bata cap in cap. Imi pare rau, vreau sa discut cu parintele, iau legatura cu politia, sa vina si sa ia filmarea si mai departe sa hotarasca politia ce va face."

Oana Enache, inspector pentru educatie timpurie: "Inspectoratul scolar cu siguranta va demara o acheta in acest sens, ca sa vedem exact care au fost cauzele."

Pentru ca mai au putin pana la incheierea anului scolar, iar gemenii urmeaza sa mearga la clasa zero, parintii nu au de gand sa ii mute la o alta gradinita.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO