Un angajat APIA Satu Mare ar fi murit din cauza extenuarii. Cate ore ajungea sa lucreze in fiecare zi, desi avea 63 de ani

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Moartea unui angajat in sediul Agentiei de Interventii si Plati
in Agricultura din Satu Mare a declansat o ancheta care sa lamureasca daca a murit pentru ca a muncit prea mult.

Avea 63 de ani, iar colegii spun ca lucra 12 ore pe zi. In plus, saptamana trecuta i se facuse rau la serviciu, iar medicii nu exclud ca oboseala si programul epuizant sa-i fi provocat decesul.

Barbatul a fost gasit prabusit in birou de o colega. Speriata, femeia a chemat ambulanta, insa medicii nu au putut decat sa constate decesul.

Maria Bancos, colega: "Aici era cazut pe jos si nu s-a putut face nimic. A ignorat si familia, in sensul ca i-au spus sa o lase mai moale, dar el era dedicat numai pentru fermieri."

Colegii barbatului in varsta de 63 de ani spun ca in ultima perioada acesta lucra mai mult de 12 ore pe zi, in ciuda faptului ca avea probleme cardiace. Miercuri seara, a plecat de la birou dupa ora 20 si a revenit dimineata inainte de 7.

Gabriel Les, director APIA Satu Mare: "E un consilier care lucreaza din 2006 la APIA, extrem de constiincios. Este o perioada mai aglomerata acum, avea si ceva probleme medicale, chiar saptamana trecuta i s-a facut rau."

Angajatii APIA spun ca in aceasta perioada, cand se preiau mii de dosare pentru subventii, multi dintre ei raman ore in sir peste program.

Dr. Nicolae Golea, medic de familie: "Saptamana trecuta, un inginer de la APIA a venit la consult cu o stare de hipoglicemie. N-a avut timp pur si simplu sa manance."

Inspectorii de la Protectia Muncii au deschis o ancheta.

Ioan Flore, ITM Satu Mare: "ITM urmeaza sa faca o cercetare si sa analizeze conditiile de munca si securitate. Nu stiu daca poate fi surmenajul masurat, dar acolo unde se lucreaza cu public si oameni nerabdatori si cu termene, poate sa fie o stare de oboseala."

In functie de rezultatele anchetei ITM si de raportul medico-legal, politistii vor decide daca vor face si ei o investigatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO