Incident șocant la Oradea. Un adolescent în vârstă de 14 ani și-a pierdut viața după ce a căzut cu bicicleta, de pe un pasaj rutier.

Băiatul se plimba pe drumul expres al orașului, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi s-a prăbușit în gol aproape 10 metri.

Medicii ajunși la fața locului au încercat să îl resusciteze, dar fără succes.

Tragedia s-a petrecut pe un pod rutier de pe șoseaua rapidă a orașului, în locul în care aceasta traversează o altă stradă, la o înălțime de aproximativ 10 metri. Din motive încă neștiute, băiatul a decis să treacă pasajul folosind marginea de beton, de numai 50 de centimetri, din afara șoselei, prin spatele parapetului metalic. Când a ajuns însă la mijlocul podului, se pare că pedala bicicletei s-ar fi agățat de un stâlp din metal, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în gol. Locuitorii din zonă au auzit bubuitura și au ajuns la fața locului.

Locatară: „Eram pe terasă, chiar în partea aceea, vorbeam cu fiu-meu. Și s-a auzit " Poc! " ca și cum ar fi crăpat ceva. M-am uitat pe gard și-am văzut copilul întins pe jos și bicicleta lângă el."

Locatar: „O auzit numai o bubuitură, atâta o auzit toți. Nu mi-o povestit mare lucru.”

Reporter: N-ar avea voie să circule pe porțiunea aia.

Locatar: „Normal, logic că n-ar avea voie."

Din nefericire, impactul a fost atât de puternic încât tânărul nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Locatară: „Am văzut pe jos, pe spate, un tânăr, care era, în momentul în care eu am trecut, resuscitat de cei de la SMURD. Ori s-a rătăcit, ori a venit cu bicicleta. Nu, nu înțelegem.”

Dr. Hadrian Borcea - șef UPU Oradea: „Din păcate, tânărul a căzut, se pare, de la o înălțime mai mare, ceea ce a dus la leziuni multiple, la nivelul capului, leziuni care au fost incompatibile cu viața. Pe lângă leziunile craniene, au fost leziuni traumatice și la nivelul coloanei cervicale, torace și chiar și membre // S-au încercat manevre de resuscitare, mai multe zeci de minute."

Se pare că băiatul era din altă localitate și venise la Oradea cu sora lui. Un consătean de-al lor, care a trecut pe lângă locul incidentului, l-a recunoscut. Potrivit surselor din anchetă, se pare că adolescentul nu purta cască de protecție. Polițiștii continuă cercetările.