25 de candidati pe loc pentru un job la ANAF. Care sunt cerintele si ce salariu are un inspector fiscal

×
Codul embed a fost copiat

Se cauta 159 de oameni care vor sa fie inspectori Antifrauda. Iar doritori sunt chiar prea multi. Pe unele posturi din Capitala si Sibiu s-au inscris si cate 25 de candidati pe loc.

Directia Generala Antifrauda Fiscala are nevoie de juristi si economisti fara nicio pata in cazier, cu prezenta de spirit si conditie fizica foarte buna. Salariul nu este de neglijat - poate ajunge si la 5.000 de lei lunar.

Mai nou, inspectorii ANAF sunt omniprezenti. Ii vezi in cluburi, restaurante, pe la diverse firme si chiar la stiri.

Descinderile celor de la Antifrauda nu sunt doar vizibile ci si profitabile.

"Am fost informat, desi n-am fost eu prezent, sambata pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cat in tot sezonul trecut", a spus premierul Victor Ponta.

Citește și
ANAF club
Controale ANAF in cluburile din Mamaia. Reactia clientilor care nu s-au mai putut distra: "Nu stiu daca e noroc sau ghinion"

Si chiar daca inspectorii nu sunt primiti de obicei cu bratele deschise, nu sunt deloc intimidati. Pe Litoral, de 1 Mai, au inchis doua cluburi de fite din Mamaia.

De exemplu, Elena si Paul, inspectori Antifrauda, spun ca nu-i intereseaza sa fie populari, ci doar sa-si faca meseria.

"Sunt echipe fata-baiat, plecam multi pe teren, adica nu, chiar nu e riscant. Bine, acum depinde de tine, ca daca esti o fire foarte emotiva, chiar nu ai ce sa cauti in meseria asta", au povestit ei.

Uniforma impune respect, spun ei, iar in curand vor trece la tinuta de vara, cu fusta pentru femei si camasa cu maneca scurta pentru barbati.

Sa fii inspector la Antifrauda nu e deloc simplu, oamenii acestia poarta cu ei pistol cu glont si pistol cu electrosocuri, iar masinile pe care le conduc in misiune au girofar si sisteme speciale de interventie rapida.

"Un inspector Antifrauda are disponibilitate la program prelungit, si rezistenta la stres, si permis de conducere auto acolo unde este cazul", a spus Alexandru Cristea, purtator de cuvant al DGAF.

Concursul pentru ocuparea posturilor are loc pe 23 mai, iar inscrierile s-au incheiat. Sunt in medie cate trei pe loc, dar unele posturi au si cate 25 de pretendenti. Doritorii au de invatat peste 4.000 de pagini de legislatie si vor sta de vorba cu psihologii, care ii vor ruga sa completeze un test de integritate.

Salariile pe care le primesc debutantii pornesc de la 2.100 de lei, dar ajung la aproape 5.000 de lei pentru cei cu experienta.

CONDITII DE ANGAJARE LA ANAF

Concursul de angajare la ANAF are loc pe 23 mai 2015, insa inscrierile s-au incheiat miercuri, 6 mai. Sunt puse la bataie 159 de posturi la Directia generala antifrauda fiscala, iar conditiile de participare la concurs au fost urmatoarele:

- cetatenie romana si domiciliu in Romania;
- cunoasterea limbii romane;
- minimum 18 ani;
- o stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pentru care candideaza, atestata pe baza de examen medical de specialitate;
- indeplinirea conditiilor de studii prevazute de lege pentru functia publica;
- sa nu fi fost condamnat;
- sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica sau nu-i fi incetat contractul de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;
- sa nu fi desfasurat activitate de politie politica.

In dosarul de inscriere, pe langa cererile completate si copii dupa acte si diplome de studii, candidatul a mai fost nevoit sa depuna si doua avize psihologice.

Concursul din 23 mai va consta intr-o proba scrisa si un interviu. La proba scrisa vor fi testate cunostintele teoretice necesare ocuparii functiilor publice pentru care se organizeaza concursul.

Salariul minim al unui debutant porneste de la 2.100 de lei, insa poate creste in functie de vechimea in munca:

-► un asistent - 2.870 lei (cu un an vechime);
-► grad profesional principal - 3.740 lei (5 ani vechime in specialitatea studiilor);
-► grad profesional superior - 4.940 lei (9 ani vechime in specialitatea studiilor).

Mai multe detalii despre conditiile de angajare gasiti pe site-ul ANAF.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Ministrul de Finante, despre activitatea ANAF:
Ministrul de Finante, despre activitatea ANAF: "Trebuie schimbata abordarea". Cum a comentat controalele pe Litoral

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca in unele situatii ANAF a dat dovada de exces de zel iar modul in care institutia interactioneaza cu mediul privat ar trebui sa fie diferit

Controale ANAF in cluburile din Mamaia. Reactia clientilor care nu s-au mai putut distra:
Controale ANAF in cluburile din Mamaia. Reactia clientilor care nu s-au mai putut distra: "Nu stiu daca e noroc sau ghinion"

Anul acesta, vacanta de 1 Mai a fost profitabila si pentru stat. Incasarile uriase ale cluburilor de pe litoral, de peste 3 milioane de lei, au fost impozitate si foarte multi clienti au primit bonuri fiscale gratie schimbarii legislatiei.

Angajat al statului, cu salariu de patron. Ce venituri lunare are seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu
Angajat al statului, cu salariu de patron. Ce venituri lunare are seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu

Jurnalistii de la Ziarul Financiar au calculat suma pe care seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, o primeste lunar ca salariu, in calitate de angajat al statului.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.