Ultima luna din viata lui Sergiu Nicolaescu: mesajul tulburator de la inmormantarea lui Iurie Darie

Ultima actualizare: 06-01-2013 07:09

Sergiu Nicolaescu si-a regizat intr-un fel tainic numai de el stiut iesirea din aceasta lume. A tot vorbit despre despartirea de noi, de parca simtea ca avea sa vina curand. A plecat in tacere, iar acum ne amintim vorbele pline de talc.

Sunt ultimele imagini cu maestrul Sergiu Nicolaescu...Usor ezitant, dar cu indarjirea de a se ingrji singur atata vreme cat ii mai ramasese. La putin timp avea sa fie internat in spital...

Cu doua zile inainte isi luase adio de la colegii senatori. Din acel loc, timp de cinci mandate parlamentare, politicianul Sergiu Nicolaescu a vorbit in nenumarate randuri despre film, despre viitorul cinematografiei romanesti, despre cultura.

Iar cu aproape o luna in urma facuse o promisiune pe care abia acum o intelegem. A fost clipa in care si-a ingropat un bun prieten, pe Iurie Darie.

"Ai plecat dintre noi, dar pentru putin timp pentru ca te vom ajunge din urma. Du-te, iubitul meu prieten, si nici o grija, ca nu esti singur!"

Dragii lui prieteni, unii de-o viata, il asteptau in alta parte. In ziua in care un vechi cinematograf din orasul sau natal, Targu Jiu, a primit numele sau, a zambit amar atunci cand a fost intrebat daca mai are prieteni acolo.

"Prieteni in Targiu Jiu nu mai am. Doar in cimitir". 

S-a grabit, poate, sa-i reintalneasca. Sunt multi cei care i-au impartasit prietenia si dragostea pentru film si care il asteapta dincolo.

"Filmul a insemnat ceea ce era mai important in viata. Existenta mea. Din pacate nu am familie, nu am stranepoti, nepoti, copii, dar am facut multe, multe filme."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO