"Ne pare nespus de rau". Targu Jiu deplange moartea cetateanului de onoare Sergiu Nicolaescu

Ultima actualizare: 06-01-2013 07:09

Moartea lui Sergiu Nicolaescu i-a marcat si pe locuitorii din Targu Jiu, orasul in care marele artist s-a nascut si unde a fost declarat cetatean de onoare in urma cu doar trei saptamani.

Atunci a fost inaugurat si un cinematograf care ii poarta numele, iar maestrul s-a aflat pentru ultima data printre fani. Le promisese ca va veni si in primavara, atunci cand urma sa primesca o stea pe aleea celebritatilor din oras.

"Filmele sunt ca niste copii, copiii tai personali. E greu sa spui pe cine iubesti mai mult si in conditiile astea inima iti spune: asta e favorit. La mine ar fi Mihai Viteazul sau Osanda".

Sergiu Nicolaescu a rostit aceste cuvinte la inceputul lunii trecute, cand a devenit cetatean de onoare al orasului Targu Jiu. Joi, la cinematograful care-i poarta numele a fost pus un doliu urias.

"Am stat de vorba cu Sergiu cum stau cu dumneavoastra acum. Am povestit vietile noastre, care coincid in mare. 56 de ani de cinematografie am eu, 56 de ani de cinematografie avea si dansul. L-am pierdut, ne pare nespus de rau", a spus Ion Dutica, angajat al Cinematografului "Sergiu Nicolaescu".

Sergiu Nicolaescu a marturisit ca avea doua proiecte in curs: un film biografic, Maria Tanase, si productia Candele. Ambele aveau sa fie lansate in 2013.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!