Tunel făcut din flori, în Timişoara. Reacţia turiştilor care trec prin oraş

Ultima actualizare: 20-04-2019 09:24

Centrul orașului Timișoara a devenit în acest sfârșit de săptămână cel mai colorat loc din țară. În trei piețe din oraș au fost amplasate aranjamente de flori grandioase, iar oamenii se grăbesc să le imortalizeze în fotografii.

Fântânile sunt şi ele îmbrăcate în trandafiri şi muşchi verzi, iar designerii au creat adevărate "alei ale fericirii" din orhidee sau gerbera.

O explozie de culoare şi parfum floral a invadat centrul Timisoarei. Diversitatea şi frumuseţea plantelor au atras mii de curioşi, care au admirat creaţiile extraordinare. O tânără şi-a rugat un prieten pasionat de fotografie să o surprindă în cele mai frumoase cadre.

“Nu am ţinut numărul pozelor pe care le-am făcut, dar am vrut să imortalizez momentele frumoase petrecute în Timişoara”, spune ea

Principalele atracţii au fost de departe un tunel format din zece mii de flori gerbera, un carusel decorat cu trandafiri, şi un "colţ de Maramureş" amenajat din... păpădii.

Ela Fodor, designer floral: "Perioada cea mai frumoasă pentru mine e primăvară, la mine acasă în Maramureş, unde sunt câmpuri cu păpădii. Şi atunci am încercat să aduc un colţ din Maramureş aici la Timişoara."

Codruţa Măgurean, organizator: „Este o bogăţie coloristică şi bineînţeles floristică, sunt numai puţin de 22 de proiecte realizate de zece designeri florişti naţionali şi internaţionali. În fiecare an avem o tematică anume, în acest an tematica a fost modul în care dobândim fericirea, inclusiv prin intermediul florilor."

Oamenii nu se mulţumesc doar cu privitul, ci muli şi cumpără flori.

Betina Cărpineanu, designer floral:"Cele mai căutate sunt orhideele, cele pitice, în mod special oamenii preferă aranjamentele, sunt mai deosebite şi mai complexe. Cel mai mult cauta diverse flori naturale, mai speciale, mai exotice."

Festivalul TimFloralis, ajuns la cea de-a cincea ediţie, va fi deschis până duminică seara.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO