Tribunalul Constanta a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu. Presedintele suspendat al CJ e in SUA

Dată publicare: 04-09-2014 12:10
Dată actualizare: 07-09-2014 06:52


Nicusor Constantinescu Radu Mazare

Tribunalul Constanta a decis, joi, arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, aflat la tratament in SUA, iar decizia, care a fost luata la solicitarea DNA, nu este definitiva.

Decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost luata joi de Tribunalul Constanta si nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

Masura a fost luata la solicitarea procurorilor DNA, iar instanta a judecat aceasta cerere marti, atunci ramanand in pronuntare.
”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie -Serviciul Teritorial Constanta. (...) Dispune arestarea preventiva a inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel pe o perioada de 30 de zile de la data punerii in executare a masurii arestarii preventive. (...) Dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel (...) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizeaza in decizia Tribunalului Constanta.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, declara, marti, ca a vorbit ultima data cu Nicusor Constantinescu in urma cu cateva zile, iar atunci medicii ar fi urmat sa decida daca acesta va fi sau nu operat din nou.

"Ultima oara cand am discutat cu dansul, acum doua sau trei zile, urma sa se hotarasca daca va fi supus inca o data unei interventii chirurgicale pentru eliminarea acelei infectii intrucat, desi tratamentul a dat rezultate, in sensul micsorarii acelei pungi de puroi, de infectie, se pare ca nu a reusit sa o stopeze in totalitate si urma ca decizia medicilor sa fie inclusiv aceea de a se interveni chirurgical pentru eliminarea acestei probleme, pentru a se putea eventual ca domnul Constantinescu sa se intoarca pana la urma de bunavoie si sa nu se mai sustina ca nu respectam desfasurarea procedurilor judiciare”, afirma avocatul lui Nicusor Constantinescu.

El mai sustinea ca Nicusor Constantinescu a plecat din tara cu incuviintarea organelor judiciare, nu a intentionat niciun moment sa se sustraga cercetarilor, iar in prezent se afla intr-un spital din New-York pentru a-si trata cancerul de prostata de care sufera.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO