Tribunalul București, decizie privind validarea mandatului de primar obținut de Clotilde Armand. Sunt 122 de contestatari

Ultima actualizare: 27-10-2020 09:38
Tribunalul București, decizie privind validarea mandatului de primar obținut de Clotilde Armand
Inquam/ Sabin Cîrstoveanu

Tribunalul Bucureşti ar putea lua marţi o decizie privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand.

”Tribunalul Bucureşti a amânat până marţi la ora 15.00 decizia definitivă legată de validarea mandatului meu. Până atunci, vă las aici numele persoanelor care au contestat validarea mea. 122. Majoritatea sunt din PSD, rudele acestora şi angajaţi ai Primăriei Sectorului 1. Eu cred că vor avea un şoc mâine”, a scris, luni, Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul ales a publicat și lista cu cele 122 de persoane care au contestat validarea sa.

”La o lună de la alegerile din Sectorul 1, partidul-cartel numit PSD ne demonstrează că nu vrea să părăsească primăria.
Pesediștii au pus 120 de persoane să conteste validarea alegerii mele în funcția de primar al sectorului 1. Da, ați auzit bine. 120 de pesediști. Din cauza aceasta se tot întârzie cu depunerea jurământului și preluarea mandatului meu. Dar toate aceste aspecte se vor lămuri. În data de 26 octombrie avem termen la Tribunalul Municipiului București. Pesediștii trag acum de timp să-și acopere urmele jafului. Nu o să le meargă. Și cineva va răspunde în fața Justiției pentru dispariția unui miliard de lei din bugetul primăriei”, a scris Clotilde Armand și sâmbătă.

 

Decizie favorabilă de la judecătorie

 

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Luni, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi.

Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO