Tren oprit aproape cinci ore între staţiile Izvorul Mureş şi Izvorul Olt din cauza vremii. Circulația a fost reluată

Ultima actualizare: 28-12-2021 10:50
tren șină
Shutterstock

Un tren a fost oprit, marți, aproape cinci ore între stațiile Izvorul Mureș și Izvorul Olt, după ce mai multe crengi au căzut pe locomotivă din cauza fenomenelor meteo severe. Circulația a fost reluată.

„Compania CFR SA informează că, începând cu ora 9.57, traficul feroviar a fost reluat pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, unde, în cursul dimineții de marți, fenomenele meteorologice severe au provocat căderea copacilor pe linia de contact și întreruperea tensiunii.

Atât trenul R 4504, care circulă pe relația Toplița-Brașov și care a staționat între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, cât și celelalate 5 trenuri afectate de incident, care au staționat în gările adiancente, și-au reluat circulația, urmând să ajungă cu întârziere la destinație”, a transmis CFR.

Inițial, compania a anunțat că un tren a rămas blocat între stațiile Izvorul Mureș și Izvorul Olt, după ce mai multe crengi au căzut pe locomotivă. De asemenea, marți dimineață mai multe trenuri au avut de suferit din cauza fenomenelor meteorologie nefavorabile.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt (linie simplă electrificată), din cauza fenomenelor meteorologice severe, care au produs caderea copacilor pe linia de contact, provocand lipsa tensiunii.

Trenul R 4504 (circulă pe relația Toplița-Brașov), staționează între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Menționăm faptul că, personalul de intervenție al Regionalei CF Brașov și 2 drezine pantograf se află la fața locului și intervin pentru asigurarea gabaritului și repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Precizăm că este afectată circulația a încă 5 trenuri (4503, 407, 4501, 4506 și 366) care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut și vor avea drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, este comunicatul transmis inițial de CFR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO