Unul din cei 3 militari răniţi în Afganistan a murit. Momentul exploziei, surprins de un taliban


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 12:04
Categorie: Stiri actuale

Un militar român a murit, iar alţi doi au fost răniţi la Khandahar, în urma unui atac de tip kamikaze. Erau într-un convoi format din 4 vehicule, când un insurgent care conducea o maşină capcană a intrat în blindatul lor.

La doar 41 de ani, caporalul Mădălin Stoica şi-a pierdut viaţa după ore de agonie în spital. Aceasta a fost prima şi ultima sa misiune într-un teatru de război.

Acesta este momentul în care jihadistii au provocat explozia şi au intrat cu maşina capcană în convoiul militar românesc. Fotografia a fost făcută de un taliban care a comentat pe Twitter atentatul.

Atacul sângeros a avut loc la ora 10, ora României în Kandahar, în apropierea aeroportului. Cei trei militari se aflau într-un blindat, într-o misiune de patrulare alături de alte trei astfel de vehicule.

În urma impactului devastator, unul dintre militari, caporalul Mădălin Stoica a fost cel mai grav rănit. Tot la spital au ajuns şi camarazii lui, caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Caporalul Mădălin Stoica avea doar 41 de ani, iar în ultimii 15 a fost militar de carieră. Misiunea din Afganistan a fost prima şi singura la care a participat

Mădălin Stoica a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent şi a fost propus pentru a primi, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.

În total în teatrele de operaţiuni din Afganistan, Irak şi în Balcani au murit 28 de soldaţi iar alţi 180 au fost răniţi.

Microbuz cu 12 militari implicat într-un accident pe Valea Prahovei
Proiect de lege al PSD pentru înființarea unui serviciu militar cu voluntari și o Gardă Civilă
Șase soldați loviți cu mașina lângă Paris. Un suspect a fost arestat
VIDEO PROTVPLUS.RO