Trei femei ar fi fost violate într-un centru din Vrancea, unde se află în izolare

Ultima actualizare: 26-05-2020 21:10
politia, politist
Agerpres

Poliţiştii din Vrancea fac cercetări, după ce un apel la 112 a anunţat că trei femei de naţionalitate srilankeză, angajate ale unei firme de confecţii din municipiul Focşani, ar fi fost violate.

Femeile sunt izolate într-un centru din localitatea Garoafa, după ce au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus.

Conform reprezentanţilor IPJ Vrancea, reclamaţia preciza că cele trei femei ar fi fost violate în complexul modular din localitatea Garoafa unde locuiesc împreună cu conaţionali de-ai lor.

”Este vorba despre un apel la 112 efectuat de o altă persoană care preciza că 3 femei ar fi fost violate. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate dacă cele sesizate se confirmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu, transmite news.ro.

Cele trei femei au vârste de 36, 44 şi respectiv 52 de ani, iar din primele date doi bărbaţi, conaţionali de-ai lor, le-ar fi agesat, urmând a se stabili dacă a fost vorba despre viol sau hărţuire.

Cele trei femei au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, pentru evaluare medicală şi expertiză medico-legală.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că sesizarea ar fi fost făcută de angajatorul muncitorilor din Sri Lanka.

În centrul din localitatea Garoafa locuiesc peste 40 de persoane de origine srilankeză, angajaţi ai firmei de confecţii din Focşani.

Oamenii se află în izolare, fiind contacţi ai unor cetăţeni srilankezi diagnosticaţi cu COVID 19, care, după ce au fost depistaţi pozitivi, au fost mutaţi în tabăra de la Gălăciuc.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO